Odigrano 21. kolo Prve nogometne lige FBiH

Mladost se “otresla” Bratstva i Goražda

dddd
14.04.2015.
u 09:54

Dvije su utakmice imale status derbija za vrh i obje pripale domaćinima. Po rezultatu Mladost – Goražde (3:0 – Isaković, Savić, Đuđo), ne bi se ni reklo da je to bio derbi ravnopravnih momčadi. Dobojlije su ovom pobjedom zadržale dva boda prednosti pred Budućnosti. Drugi derbi igrali su Gošk i Metalleghe u Gabeli.

Tijesna pobjeda

Tijesna pobjeda Lavova (1:0 - Dodig), svjedoči da se igralo tvrdo i s puno taktičkih mudrolija. Gošk je zadržao izglede u borbi za naslov, ali ga neće biti bez niza pobjeda u gostima. Takvih “sretnih trenutaka” Gabeljani u ovom prvenstvu još nisu imali. Mladost je do ovoga kola imala dva ozbiljna pratitelja, sada je ostala samo Budućnost koja je jedva pogotkom Delića u završnici svladala Rudar. Bratstvo, za mnoge prvi kandidat za naslov, šokiralo je svoje pristaše porazom kuće protiv Gradine (1:2). Gračaničanima nije pomoglo ni što su vodili 1:0 autopogotkom Bence. Gradina je okrenula i slavila 2:1. Još veće razočaranje svojim je pristašama u Lukavcu priredio je Radnički protiv već otpisanog Igmana - 1:1 (Basrak za Radnički, Husović za Igman). Branitelj je u Bihaću dokazao da kad god hoće može u gostima osvojiti bod 0:0. Nakon Metalleghea (1:1), treći je put 0:0 (Goražde, Radnički, Jedinstvo). Orašje se ne da. Protiv Podgrmeča slavilo je 2:0 (Maskaljević, Prgić), te uhvatilo priključak s momčadima iz sredine ljestvice.

Uvjerljivi Čapljinci

Čapljina je dugo tražila i napokon našla “žrtvu”. Protiv Turbine slavila je 4:0 (Jurčević 2, Mišić, Nebić). Jablaničanima je ovo šesti proljetni poraz, a da nisu zabili pogodak (ukupno 0:13). Čini se kako će teško izbjeći selidbu. Poredak: Mladost 43, Budućnost 41, Bratstvo 38, Gošk i Goražde po 37, Radnički i Metalleghe po 35, Rudar 29, Rudar 28, Gradina 23, Čapljina 22, Branitelj 21, Podgrmeč i Turbina po 19, Orašje 18, Igman 13 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije