Košarka

Mladost pala kod posljednjeg Radnika

BiH,12.12.2015.Mostar ,Dvorana Bijeli brijeg,  Zrinjski - Kakanj 80-81 Photo:Stojan Lasic
14.12.2015.
u 07:00

Zrinjski je prokockao pobjedu na svom parketu protiv Kaknja Sparsi su teško pobijedili Građanski. Za 11. pobjedu Sarajlija najzaslužniji je bio Bajramović koji je postigao 23 poena i imao 10 skokova

Za iznenađenje kola pobrinuli su se košarkaši posljednjeg na ljestvici Radnika BN Basket koji su na svom parketu pobijedili (69:54) do ovoga kola vodeću momčad lige Mladost iz Mrkonjić Grada.

Radnik BN Basket je nakon deset kola bio bez slasti pobjede, da bi u pretprošlom kolu pobijedio tuzlansku Slobodu, a u posljednjem, dvanaestom kolu, nadigrao Mladost.

Zrinjski prokockao pobjedu

Darko Damjanović imao je double-double učinak od 19 poena i 10 skokova, Klještan je postigao 12 poena, a solidno je odigrao i Vučičević s 12 poena.

U majici Mladosti Đuranović je imao dvoznamenkasti učinak s 12 poena i 11 skokova. Zrinjski je prokockao pobjedu na svom parketu protiv Kaknja.

Pedeset sekundi prije kraja Zrinjski je imao prednost 80:76, ali je nije uspio sačuvati.

Najprije je Dedić tricom smanjio prednost Mostaraca, a nakon što je mladi Gilja promašio sedamnaest sekundi prije kraja dva bacanja, Maksimović je tri sekunde prije završetka pogodio i donio Kaknju devetu prvenstvenu pobjedu. U sastavu Kaknja isticali su se Buza, Delalić, Palavra i Dedić, a kod Zrinjskog Šamadan i Princ.

Pobjeda Širokog u gostima

Široki je u laganom ritmu slavio u Višegradu nad Vardom.

Gosti su tijekom čitavog susreta imali ritam koji domaći igrači nisu mogli pratiti. Petorka Širokog imala je dvoznamenkasti učinak i najzaslužnija je za osmu pobjedu.

Novačić i Segarić upisali su po 15 poena, Ćorić je ubacio 14, Karačić i Faber dodali su po 11, a kod domaćina nešto bolji od ostalih bili su Stanimirović, Đurđević i Dželetović.

S novim trenerom Mensurom Bajramovićem Sparsi su teže nego se očekivalo pobijedili Građanski Bobar. Gosti su u posljednju četvrtinu ušli s prednošću koju je domaćin uspio anulirati u nastavku natjecanja.

Za jedanaestu pobjedu Sarajlija najzaslužniji bili su Bajramović koji je postigao 23 poena i imao deset skokova, Brown je ubacio 20, Glogovac 10, a u sastavu građanskog Erkić je postigao 27 poena, Vranić 14.

Rezultati 12. kola košarkaške lige 12: Radnik BN Basket – Mladost 69:54, Zrinjski – Kakanj 80:81, Varda HE – Široki 58:77, Spars – Građanski Bobar 85:79.

Poredak: Spars 11-1, Mladost 10-2, Kakanj 9-3, Široki 8-4, Leotar Swisslion 7-4, Zrinjski, Građanski Bobar 4-8, Student 5-6, Sloboda i Bošnjak 4-7, Varda HE i Radnik BN Basket 2-10

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije