Liga 10

Mlade snage Širokog uništile Kakanj

07.11.2016.
u 09:00

Nakon tri odigrana kola Lige 10 košarkaša Bosne i Hercegovine, Bosna je nastavila pobjednički niz i nakon tri kola jedina je neporažena momčad. U posljednjem susretu lako su svladali Građanski i zakovali ga na samo dno ljestvice.

Digli se

Uz malo više sreće tri pobjede mogao je imati i Široki, ali su u drugom kolu nesretno izgubili u Hadžićima. No, ubrzo su se digli i s visokih 94:68 pobijedili aktualne doprvake košarkaše Kaknja. Očekivala se neizvjesna utakmica na Pecari. Tako je i izgledalo sve do posljednje četvrtine kada su igrači Romea Bilinovca odigrali briljantno i uvjerljivo svladali momčad trenera Josipa Pandže. U tim trenucima sve je funkcioniralo u igri Širokobriježana iako se proteklih kola dosta često isticala dobra igra Karačića, Đuguma, Browna, te Naletilića koji je u međuvremenu otišao u Francusku, za pruženu igru protiv Kaknja treba pohvaliti još i mlade nadolazeće snage braću Drežnjak, Zubca, te novopridošlog slovenskog braniča Močnika. Igra u posljednjoj četvrtini podsjeća na nekada moćni Široki, ali sigurno momčad koju vodi Romeo Bilinovac ima potencijal. Šteta što na Pecari nije bilo više od tristotinjak gledatelja.

- Uložili smo dosta energije i truda i plod takve igre je i neočekivano visoka pobjeda. Imali smo u prošlom kolu nesretni kiks u Hadžićima i taj minimalni poraz nije se odrazio na našu mladu momčad. Njima sve pohvale za igru, ali napominjem mlada smo momčad i očekivati je i oscilacije u igri, kazao je trener Bilinovac hvaleći svoje košarkaše i dajući im punu podršku za dosadašnji rad i trud.

Sparsi uspješni

Do druge pobjede došli su Spars i Mladost igrajući na svom parketu. Sparsi su nakon uzbudljive završnice pobijedili Leotar. U igri domaćina isticali su se Zahiragić, Sokolović i Duković, a kod gostiju iz Trebinja Đurasović i Radmilović. Mladost je zahvaljujući odličnom Vukoviću koji je ubacio 42 poena nakon velike borbe pobijedila Slobodu. U gostujućem sastavu isticali su se Muratović i Dumić. Zrinjski je još ranije pobijedio Bošnjak i na svom kontu i Mostarci imaju dvije pobjede.

Rezultati 3. kola: Bosna Royal Jelly – Građanski 95:58, Široki w – Kakanj 94:68, Spars – Leotar Swisslion 70:63, Mladost – Sloboda 90:83, Zrinjski – Bošnjak 75:64. Poredak: Bosna Royal Jelly 3-0, Široki, Zrinjski, Spars i Mladost 2-1, Kakanj, Leotar Swisslion i Sloboda 1-2, Građanski 0-3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije