Natjecanje u čitluku

Mlada momčad Tomislava pobjednik memorijala

gg
07.09.2015.
u 06:30

U organizaciji NK Brotnjo, jučer je na gradskom stadionu Bare u Čitluku održavan Drugi memorijalni nogometni turnir “Ante Erić” na kojem su nastupili nogometni talenti Širokog Brijega, Brotnja, Tomislava, Čapljine, Zrinjskog, Međugorja, Posušja i Lokomotive rođeni 2005. i 2006. godine.

Nemjerljiv doprinos klubu

Turnir drugu godinu zaredom organizira HNK Brotnjo u spomen na prerano preminulog Antu Erića, istaknutog sportskog djelatnika, vrsnog nogometaša i nogometnog trenera Brotnja, koji je svojim radom i zauzimanjem dao nemjerljiv doprinos razvoju čitlučkog kluba. Stoga su prije početka turnira organizatori i sudionici, zajedno s rodbinom i prijateljima pok. Ante Erića, posjetili čitlučko groblje Podadvor, te na njegov grob položili cvijeće, zapalili svijeće i pomolili se za pokoj njegove duše. Minutom šutnje odana je počast preminulom Anti Eriću i ostalim preminulim članovima HNK Brotnjo, a potom su se prigodnim riječima okupljenima obratili Mario Rozić, v. d. predsjednika HNK Brotnjo, i Radoslava Erić, supruga preminulog Ante, koja je turnir i otvorila. Momčadi su bile raspoređene u dvije skupine. U prvoj su se natjecali Široki Brijeg, Brotnjo, Tomislav i Čapljina, a u drugoj Zrinjski, Međugorje, Posušje i Lokomotiva. Rezultati po skupinama: Skupina A: Široki Brijeg - Brotnjo 4:1; Tomislav - Čapljina 4:0; Široki Brijeg - Tomislav 1:4; Brotnjo - Čapljina 3:1 ; Tomislav - Brotnjo 5:0 i Široki Brijeg - Čapljima 6:0. Skupina B: Zrinjski - Međugorje 2:2; Posušje - Lokomotiva 9:0; Zrinjski - Posušje 0:4; Međugorje - Lokomotiva 11:0; Međugorje - Posušje 5:0 i Zrinjski - Lokomotiva 7:2.

Tomislav osvojio pehar

Nakon susreta po skupinama, prvoplasirane ekipe Tomislava iz A i Međugorja iz B skupine odigrale su uzbudljiv i neizvjestan finalni susret u kojem je Tomislav slavio rezultatom 3:2 i zasluženo osvojio naslov najbolje momčadi i pobjednički pehar. U susretu za 3. mjesto ekipa Širokog Brijega pobijedila je Posušje rezultatom 3:1 i osvojila treće mjesto na turniru. Naslovom najboljeg igrača turnira okitio se igrač Tomislava Frane Prljević, za najboljeg vratara proglašen je Ivan Sabljo (Tomislav), dok se titulom najboljeg strijelca okitio James Ostojić (Međugorje).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije