Nogometaši Portugala rutinski slavili u Zenici s 5:0

Cristiano Ronaldo i društvo potpuno uništili bh. igrače, reprezentacija BiH bez udarca u okvir gola

BiH - Portugal
Foto: PIXSELL
1/5
16.10.2023.
u 22:45

Nakon ove utakmice nogometna reprezentacija BiH izgubila je i sve matematičke kombinacije za plasman na Europsko prvenstvo

Nogometaši BiH doživjeli su vjerojatno i najgori poraz otkako nastupa reprezentacija BiH. Bh. nogometaši nisu mogli ništa protiv Portugala, poraženi su s uvjerljivih 5:0 u Zenici. Da stvar bude gora za izabranika Savu Miloševića, Portugal je svih 5 golova zabio u prvom dijelu, a dojam je kako je u nastavku ciljano spustio gas i samo lagano kontrolirao tijek utakmice.

Himna BiH ponovno je ispraćena stihovima pjesme "Jedna si jedina", a već na početku utakmice navijači su, uz neprimjeren rječnik, prozivali predsjednika Nogometnog saveza BiH Vicu Zeljkovića.

Brzo hlađenje

Ipak, brzo su se svi na terenu i oko njega ohladili, Cristiano Ronaldo započeo je svoj šou... Loše je utakmica počela za reprezentaciju BiH. Gosti su brzo došli u prednost. Jedanaesterac za Portugal odigrao se u 3. minuti susreta, Barišić je u svom kaznenom prostoru neoprezno igrao rukom. Trajala je neko vrijeme VAR provjera, ali to nije bilo dovoljno da se turski sudac predomisli. Cristiano Ronaldo postavio je loptu na bijelu točku i sigurno realizirao kazneni udarac. Uslijedila je mirnija faza igre. Oko 10 minuta nije se ništa dogodilo, igralo se pomalo tromo. Nakon toga sijevnula je još jedna prilika za goste. Bruno Fernandes naletio je na jednu loptu Dalota, ali iz dobre situacije šutirao je malo pored gola, pa je ostalo 1:0 za Portugal. Džeko i Kolašinac pokušali su nešto kreirati pred golom gostiju, ali od toga nije bilo ništa. Zenica je potpuno utihnula u 21. minuti, kada je Ronaldo zabio svoj drugi gol na utakmici. Sjajni strijelac je, činilo se, bio u zaleđu, ali nakon naknadne VAR provjere pogodak je ipak priznat. Ni nakon toga reprezentacija BiH nije se uspijevala probuditi i odigrati nešto suvislo u napadu. Portugal je samo nastavio pritiskati nogometaše BiH. U 24. minuti iz drugog se plana dobro ubacio Bruno Fernandes, nogometaš Manchester Uniteda, te je zakucao loptu iza Šehića. Ponovno je situacija mirisala na zaleđe, ali omaleni nogometaš ipak je, po mišljenju sudaca, bio u dopuštenoj poziciji... Nastavila se agonija reprezentacije BiH već u 32. minuti, kada je Portugal preko Joãoa Cancela zabio novi pogodak i samo dodao sol na ranu navijačima BiH. Inače, ozračje je u tim trenucima u Zenici bilo komorno, tišinu je tek poneki put prekinulo navijačko skandiranje: "Savez, napolje...". U 41. minuti João Félix zabio je novi gol, ali je poništen. Ispalo je u prvi mah da su se konačno Portugalci našli u jednom zaleđu. Ipak, opet se odigrala VAR provjera, nekoliko minuta trajala je konfuzija, ali je pogodak Félixa ipak priznat. Bilo je to već nepodnošljivih 5:0 za Portugal u prvom poluvremenu, a na poluvremenu su se tek glasnije oglasili navijači koji su nogometaše ispratili zvižducima. Tih 45 minuta, koliko mi pamtimo, bilo je najgore poluvrijeme koje je ikada pružila reprezentacija BiH. Iz prvog dijela treba izdvojiti kako je u jednom trenutku zakazalo osiguranje. Jedan gledatelj se uspio probiti s tribina do Ronalda. Učinilo se kako je Ronaldo dobio i manji udarac, ali sudac nije reagirao na sve to. Uz rezultatsku sramotu, u tim trenucima dogodila se i ta organizacijska.

U nastavku slab tempo

U nastavku se činilo kako je utakmica puno izgubila na tempu. Portugalci su samo odrađivali utakmicu, polako ali sigurno posao privodili kraju. Što se tiče nogometaša BiH, oni su rijetko ostvarivali i posjed lopte, vidljivo su bili neraspoloženi. U 65. minuti Džeko je idealno gurnuo loptu prema Pjaniću ali je ovaj zakasnio na odlično dodavanje, taj trenutak bio je slika onoga kako je igrala reprezentacija BiH na ovoj utakmici. U 65. minuti igru je napustio Ronaldo, ispraćen je uglavnom s ovacijama. Do kraja susreta nije se događalo puno toga, više je to bilo odrađivanje utakmice s obje strane. Kraj utakmice Portugalci su dočekali slaveći, a dojam je kako su i nogometaši BiH bili presretni jer to je bio kraj agonije. Nakon ove utakmice nogometna reprezentacija BiH izgubila je i sve matematičke kombinacije za plasman na Europsko prvenstvo. Tako nešto je u kontektu je nakon poraza od Portugala i suvišno bilo spominjati, ali eto i matematika za plasman na EP više ne postoji. Nakon ogov poraza svi se u taboru BiH trebaju zamisliti što i kako ova nogometna vrsta može činiti u budućnsoti kako bi se situacija barem donekle popravila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?