Službeno u Metzu

Milićević: Trebala mi je ova promjena

08.01.2018.
u 21:58

Bh. reprezentativac Danijel Milićević odlučio je napustiti Gent i karijeru nastaviti u dresu francuskog Metza. Milićević u posljednje vrijeme nije mnogo igrao u belgijskom klubu i odlučio je da do kraja ove sezone igra na posudbi u Metzu. Bh. veznjak će imati opciju na kraju sezone ostati u Francuskoj ukoliko čelnici Metza odluče otkupiti njegov ugovor od Genta.

Francuski klub danas je imao press konferenciju na kojoj je Milićević i službeno predstavljen kao novo pojačanje Metza. Reprezentativac BiH je poručio da je jednostavno morao napustiti Belgiju jer je želio novi izazov u karijeri, prenosi Sportsport.ba.

-Uvjeren sam da Metz može izboriti ostanak jer je u nogometu sve moguće i stvari se veoma brzo mijenjaju. Bio samo odmah zainteresiran kada sam dobio ponudu Metza jer želim novi izazov u karijeri. Jednostavno sam morao napustiti Belgiju i trebala mi je ova promjena, rekao je Milićević, te dodao:

-Trenirao sam za poziciju "desetke", ali također veoma često sam igrao na poziciji krila. Ipak, najbolje se osjećam kada igram klasičnu "desetku". Za Metz ću igrati sve što trener zatraži od mene, kazao je Milićević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?