NAJAVA DERBIJA

Milan i Inter večeras igraju jubilarni, 300. put, a Hrvatsku će predstavljati trojica nogometaša

07.11.2021.
u 19:13

Najbolji strijelac u milanskim derbijima je Andrij Ševčenko, legendarni Ukrajinac zabio je čak 14 golova u tim utakmicama, a od aktualnih igrača najbliži mu je Zlatan Ibrahimović na 5. mjestu, s 10 golova. Na drugom mjestu je legendarni Giuseppe Meazza (13 golova), po kojem stadion i nosi ime, i koji je igrao za oba kluba

U današnji gradski derbi Milan i Inter ulaze kao legitimni kandidati za naslov prvaka u Serie A. Uoči “Derby della Madonnina” Milan dijeli prvo mjesto s Napolijem (po 31 bod), dok je branitelj naslova Inter na trećemu mjestu s 24 boda. Hrvatska u dva najjača milanska kluba ima tri igrača, no dok su interovci Ivan Perišić i Marcelo Brozović najavljeni od prve minute, Ante Rebić (Milan) tek je zaliječio ozljedu, pa će priliku čekati na klupi za pričuve. Marcelo Brozović jedna je od glavnih tema prije derbija. Talijani se ne mogu načuditi Interu što ne pristaje na Brozovićeve uvjete, a to je novi četverogodišnji ugovor na šest milijuna eura po sezoni.

“Brozović je srce Intera, nezamjenjiv igrač silne energije, klub ga mora zadržati, odnosno što prije s njim potpisati novi ugovor”, piše Gazzetta dello Sport. S medijima se slažu i navijači Intera, koji zazivaju Brozov ostanak. Dok u Interu odugovlače zbog financijskih problema, Marcelo već ima nekoliko ponuda, tri navodno od premijerligaša – Manchester Uniteda, Chelseaja i Tottenhama, ali i od madridskog Atletica čiji trener Diego Simeone jako cijeni Broza jer bi se idealno uklopio u njegovu ratničku momčad koja puno trči.

No, vratimo se derbiju Milan – Inter, koji se danas igra jubilarni, 300. put, računamo li i utakmice koje nisu bile natjecateljske. Prvi je igran još davne 1909., a Milan je pobijedio s 3:2. Najbolji strijelac u milanskim derbijima je Andrij Ševčenko, legendarni Ukrajinac zabio je čak 14 golova u tim utakmicama, a od aktualnih igrača najbliži mu je Zlatan Ibrahimović na 5. mjestu, s 10 golova. Na drugom mjestu je legendarni Giuseppe Meazza (13 golova), po kojem stadion i nosi ime, i koji je igrao za oba kluba.

Među igračima koji su igrali za oba kluba su i dvojica Hrvata. Dok za Darija Šimića gotovo svi znaju, ime Dražena Brnčića mnogima je malo poznato. Taj je veznjak najveći trag ostavio u belgijskim klubovima, a 2000. je iz Monze došao u Milan te godinu kasnije prešao u Inter. Za Milan je nastupio pet puta (triput u kupu te po jednom u Ligi prvaka i prvenstvu), a za Inter igrao je u dvije pripremne utakmice.

Za uspomenu će mu sigurno zauvijek ostati da je u ta dva velikana svlačionicu dijelio s legendama poput Ševčenka, Maldinija, Costacurte, Bobana, Leonarda, Bierhoffa, Gattusa (sve u Milanu), te Ronalda, Adriana, Vierija, Seedorfa, Zanettija, Materazzija (svi u Interu)... Sada u milanskim velikanima imamo trojicu igrača, a dosad ih je ondje igralo 17, od toga 10 u Milanu, te sedam u Interu. Nadamo se da će netko od Hrvata blistati i večeras (20.45, Arenasport 4).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije