Čačić:

Mijenjat ću sustav igre!

Čačić
21.03.2016.
u 11:59

Bojim se da će nas Mađarska preteću, zaista su po uvjetima i ulaganjima svjetlosnu godinu ispred nas! Pjaca? Ima se vremena nametnuti do Eura...

Ante Čačić još se jednom predstavio hrvatskoj javnosti uoči prijateljskih utakmica s Izraelom (23. ožujka) i Mađarskom (26. ožujka). Hrvatski izbornik proteklih je dana ostao bez Marka Pjace, no Čačić je odlučio kako unatoč tome u reprezentativni kadar neće zvati nove igrače...

Hrvatski nogometni savez danas je predstavio i dresove s kojima će naša reprezentacija zaigrati na Europskom prvenstvu. Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak odmah je dao do znanja kako će Hrvatska protiv Izraela zaigrati u "kockicama", dok će u Budimpešti zaigrati u svojoj plavoj kombinaciji. Također, nakon Irana u Koprivnici, kockasti će odigrati još jednu provjernu utakmicu uoči Eura, no još se ne zna gdje će, kada i protiv koga biti generalna proba...

"Svi su zdravi i svi će biti danas na maksimirskom treningu. Marko Pjaca je otpao zbog ozljede, novog igrača nisam zvao. Odlučili smo se za manji broj igrača, želim da svi igrači u ove dvije utakmice dobiju određenu minutažu. Oni koji nisu na spisku nisu otpisani, a ima još prostora na spisku" rekao je Ante Čačić, pa nastavio:

"Želimo dobiti saznanja i spoznaje kao što smo ih dobili nakon Rusije. Veseli me da u novom dresu nastupamo u Osijeku, tamo gdje smo sjajno prihvaćeni, gdje se odlično osjećamo. Tamo vlada posebna toplina, reprezentacija je uvijek tamo dočekana s posebnom toplinom."

Ciljevi?
"Učinit ćemo sve da prezentiramo svoju kvalitetu. Nama je rezultat uvijek u prvom planu, njemu se moramo prilagoditi. Naša je tenzija napraviti sve da uhvatimo dvije pobjede. A onda ćemo vidjeti kakav je učinak igrača."

Koja će pozicija biti pod vašim "budnim okom", pod dodatnom analizom?
"Već smo konstatirali da lijeva strana obrane još nije standardizirana. Ostali smo bez Pivarića, a sada nisam zvao igrače koji su konkurirali za te pozicije. Sada ćemo vidjeti možemo li s ovim igračima odgovoriti svim zahtjevima naše igre. No, nešto ćemo pokušati mijenjati i u samom sustavu igre, tu ćemo dobiti neke nove odgovore. Koje promjene? Ne bih sada otkrivao, vidjet ćete sve na utakmici."

Koliko vam nedostaje Marko Pjaca?
"Pjaca je igrač koji je bio u krugu reprezentacije, imao svoju minutažu. Odlično je ušao u proljetni dio sezone, sigurno da bi nam oplemenio konkurenciju u momčadi. Vjerujem da će se oporaviti, da će za njega biti dovoljno vremena kako bi nam igrama pokazao da je spreman zaEuro."

Jesu li po vama Izrael i Mađarska suparnici po mjeri?
"Svaka momčad ima svoju težinu, tako i ove dvije reprezentacije. Mađarska je također na Europskom prvenstvu, puno ulaže u nogomet, infrastrukturu što kod nas nije slučaj. Čak se bojim da nas ne preteknu u dogledno vrijeme, sada su svjetlosnim godinama ispred nas što se tiče uvjeta. Izrael sigurno u Osijek dolazi motiviran, vidio sam da je njihov izbornik pozvao puno iskusnih igrača. Moramo tim dvobojima pristupiti na pravi način."

Reakcije na derbi Hajduka i Dinama...
"Veseli me da smo gledali kvalitetan hrvatski derbi, da je Hajduk stigao do vrijedne pobjede što je dobro za našu ligu. Bitno je da neizvjesnost traje što duže, tako i igrači drže tenziju do kraja. Imamo reprezentativce u Dinamu, Hajduku i Rijeci, bitno je da oni do kraja sezone budu u pravoj formi. No, najbitnije je što smo gledali dva derbija bez ikakvih repova" završio je Ante Čačić, prenosi Goal.com

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije