Prva liga FBiH

Metalleghe i Zvijezda domaćini, Orašje opet gostuje

26.03.2016.
u 08:00

U subotu će se odigrati svih osam utakmica 19. kola prve nogometne lige FBiH (sve utakmice počinju u 15 sati). Vodeći Metalleghe u prošlom je kolu “stradao” u gostima kod Zvijezde (0:1), najvećeg suparnika za naslov prvaka, ali još drži prvo mjesto s bodom prednosti pred Gradačačanima.

Zvijezda favorit

Jajčani su domaćini Bosni koja je kolo ranije poražena kod kuće protiv Novoga Travnika. Visočani će pokušati nadoknaditi izgubljeno protiv Metalleghea, ali izgledi im nisu baš veliki. Zvijezda, pak, opet igra na svojoj Banja ilidži. S druge će strane biti Branitelj, jako uzdrman prošlonedjeljnim prekidom utakmice u Rodoču protiv Orašja kod 2:3 rezultata. Vjerojatno će susret biti registriran 0:3 za Orašje za zelenim stolom. A Orašje i drugi put uzastopno gostuje. Mora u susjednu Gračanicu, gdje ga čeka Bratstvo, željno “osvete” za jesenskih 0:2 u Orašju. Labudovi bi pobjedom načinili golem korak k naslovu i povratku u Premijer ligu nakon niza godina “potucanja” u nižim stupnjevima natjecanja. Gošk je u prva tri proljetna kola osvojio (samo) pet bodova. Ipak, Gabeljani misle kako još imaju izgleda osvojiti naslov. Za početak pohoda na vrh, moraju na Podavali svladati ugroženi, ali i slabašni Podgrmeč.

I Čapljina ima 27 bodova kao Gošk, ali s Bjelava ne spominju borbu za naslov.

Budućnost još u igri za naslov

Ipak, pobjedu protiv Jedinstva svakako očekuju, mada Bišćani nisu “mačji kašalj” i nipošto ne dolaze u Čapljinu samo da bi potpisali kapitulaciju.

I Budućnost je još u igri za osvajanje naslova. Banovićani neće u subotu imati velikih problema, ta u goste im stiže Sloga, već sigurni drugoligaš. “Stanovnici” sa dna ljestvice Goražde i Rudar će se “počupati” međusobno. Poraženom se “smiješi” pogled na drugoligašku panoramu. A Novi Travnik protiv Radničkog hvata posljednju slamku u borbi za ostanak. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?