Prva liga FBiH

Metalleghe čvrsto drži vrh ljestvice, Jajčani bolji od Branitelja

15.03.2016.
u 09:00

Metalleghe je u Tomislavgradu ugostilo Branitelj jer je njegov travnjak u Jajcu u lošem stanju. Gosti su se dobro držali sve do 45. minute, kada ih je “načeo” Karađoz, a u nastavku je Dilberović pogodio za konačnih 2:0. Jajčani su ostali četiri boda ispred “zahuktale” Zvijezde. Gradačačani su na Piroti, gdje je Novi Travnik bio domaćin, pogocima Savića i Vodovića slavili 2:0, bacivši domaćine na drugoligaški rub, odakle će se teško izvući do kraja sezone. Orašje je pak kući s uvjerljivih 3:0 svladalo Slogu i raspršilo joj posljednje nade u borbi za spas, piše Večernji list BiH.

“Tijesan” dvoboj

Po pogodak su zabili Đukić, Maskaljević i Marković. U Gračanici, Bratstvo je s istih 3:0 ispratilo kući Podgrmeč, čiji su izgledi za spas u Prvoj ligi Federacije samo teorijski. Strijelci za Bratstvo su Stjepanović, Diatta i Jaganjac. Znalo se kako će po tradiciji dvoboj Budućnost - Jedinstvo biti rezultatski “tijesan”. I bio je, jer je Budućnost s puno napora slavila s minimalnih 1:0, a sretni strijelac bio je Ibrić. Rudar je u Gabeli do 89. minute vodio rezultatom 1:0 (Kulović) i imao bodove u rukama, ali onda je Mace izjednačio. Ni to nije bio kraj jer je duboko u nadoknadi Hasković pogodio mrežu Kakanjaca za 2:1 i slavlje Goška.

Drama u sudačkoj nadoknadi

Drama slična ovoj s Podavale, odigravala se 7 - 8 kilometara sjevernije, na Bjelavama. Čapljina je povela 1:0 (Jelčić) protiv momčadi Radničkog, gosti su okrenuli u 2:1 u svoju korist (Kuduzović, Jogunčić), ali je Jelčić u završnici opet zabio za miroljubivih 2:2. Važnu pobjedu u gostima slavila je momčad Bosne u Goraždu. Visočani su poveli u sudačkom vremenu prvog poluvremena (Handžić), Dupovac je izjednačio rezultat, a onda u novoj nadoknadi (90+2) Porča donio 2:1 pobjedu Bosni, a veliku tugu Goraždanima.

POREDAK nakon 17. kola: Metalleghe 35, Zvijezda 31, Orašje 39, Budućnost 29, Bosna, Čapljina i Gošk 26, Bratstvo 25, Rudar 24, Goražde 22, Radnički 21, Jedinstvo 20, Podgrmeč 18, Branitelj 17, Novi Travnik 14, Sloga 13 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije