Statistika

Messi u četiri utakmice ima više driblinga nego Ronaldo čitave prošle sezone!

Getty
19.09.2017.
u 08:27

Kada je Leo Messi 2012. godine osvojio svoju četvrtu Zlatnu loptu, Jose Mourinho - tada trener Real Madrida - se divio superiornosti Argentinca, ali je istaknuo kako razlika između njega i Ronalda (koji je u to vrijeme imao jednu nagradu) nije toliko velika. "Pitam se, ako su njih dvojica najbolji, je li normalno da jedan od njih osvoji Zlatnu loptu četiri puta, a drugi samo jednom?" rekao je Mourinho. Pet godina kasnije Ronaldo je veliki favorit za još jednu nagradu najboljeg i tako je potvrdio da je dobar koliko i Messi, apsolutni vladar nogometa kada je talent u pitanju.

A da je Argentinac najbolji potvrđuje i činjenica da se u četiri ovosezonske prvenstvene utakmice izjednačio po broju driblinga s Ronaldovom prošlosezonskom statistikom (29 utakmica). Četiri utakmice prema 29 - je li to 'normalna' jednakost?

Jer kada je u pitanju nogometni talent, Messi u gotovo svemu razbija Ronalda. Čak i kada ostavimo sa strane podatak da je Messi u četiri utakmice nadmašio čitavu Ronaldovu sezonu, ostaje nam njihova ukupna prošlosezonska statistika, a i prema njoj je Messi bolji i kada su u pitanju asistencije pa čak i broj pogodaka. Statistika ne laže.

Jasno je da je kolektivni uspjeh i dalje odlučujući kada se dodjeljuju pojedinačne nagrade, a to je područje u kojemu je Portugalac nadmašio Argentinca. A tu je i činjenica da je Ronaldo bio ključni igrač Reala prošle sezone, posebno u odlučujućim utakmicama, za razliku od ranijih godina. Upravo zbog toga nema argumenata kojima se može pobiti činjenica da je Ronaldo zaslužio dobiti Zlatnu loptu, baš kao što nema argumenata koji bi pobili činjenicu da je Messi najbolji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije