važan broj

Messi izabrao "zabranjeni" broj 30 zbog posebnog razloga

11.08.2021.
u 08:43

Na videu kojim je to službeno objavljeno u glavnoj ulozi na centru Parka prinčeva je Messi s brojem 30 na leđima

Lionel Messi je nakon potpisivanja ugovora s PSG-om odabrao i broj koji će nositi na dresu.

Messi je odmah odbio preuzeti "desetku" od prijatelja Neymara, te su gotovo svi mediji prenijeli da će Argentinac igrati s brojem 19 na leđima.

No, ispostavilo se da to nije točno. 

Na videu kojim je to službeno objavljeno u glavnoj ulozi na centru Parka prinčeva je Messi s brojem 30 na leđima, prenosi Klix.ba. 

Broj 30 je u francuskom nogometu "rezerviran" za golmane. Baš kao što su "golmanski" brojevi u Španjolskoj i 1, 13 i 25, u Francuskoj su to 1, 16 i 30.

Ipak, Messi je imao poseban razlog zašto se odlučio za taj broj koji mu je prepustio treći golman ekipe Alexandre Letellier.

Kada je debitirao u dresu prvog tima Barcelone daleke 2004. godine na leđima je imao upravo taj broj, te je na taj način odlučio obilježiti svoj novi početak u dresu pariškog kluba.

Nakon 30, a prije 10 u Barceloni je nosio broj 19, te su brojni mediji pretpostavili da će zbog toga odabrati taj broj u PSG-u.

Video možete pogledati OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije