Posušje

Meljakuša i Čitluk večeras zasluženo igraju u finalu

01.08.2018.
u 10:41

Još se jednom potvrdilo kako Posušanke i Posušani vole mali nogomet te sva sportska događanja jer se na polufinalnoj večeri malonogometnoga turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti “Posušje - Ožujsko ‘18.” okupilo oko dvije tisuće gledatelja.

U prvom susretu večeri sastala su se dva jaka sastava - aktualni prvaci malonogometne lige Hercegovine i aktualni posuški prvaci - Gradac i Meljakuša. Očekivala se izjednačena igra i tijesan rezultat, ali su momci s Meljakuše igrali maestralno i uvjerljivo nadigrali protivnike. Preko opasnog Luke Lučića ostvarili su 3:0 uz sva tri pogotka vrsnog Lučića.

Gradac je pokušao smanjiti rezultat, ali ovoga puta nije uspio. Otvorili su igru i uz takav rizik su primili još dva pogotka do kraja te je utakmica završila rezultatom 5:0 za Meljakušu.

I drugi susret bio je zanimljiv za gledatelje. Momčad Čitluka odmah se pokazala opasnim protivnikom protiv dobrih malonogometaša iz Rastovače. Bilo je lijepih akcija i prigoda, ali su i vratari pokazali svoje znanje. No, Čitluk je u 15 minuta postigao dva pogotka (Josip Mandurić, Marin Crnogorac). U drugom dijelu Ivan Mandurić postiže treći pogodak, a Rastovčani su smanjili preko Nikole Čuture na 3:1. Na kraju obaju susreta poraženi su sportski čestitali pobjednicima i prolazu u finale.

Večeras, 1. kolovoza, igra se finale s dodjelom nagrada i medalja. Za treće mjesto borit će se Gradac i Rastovača Polje (20.30), a finalni je okršaj zakazan u 22 sata na igralištu Osnovne škole Ivana Mažuranića.

Očekuju se najmanje tri tisuće ljubitelja malog nogometa na ovoj “ludoj” večeri, napominju organizatori, ali i brojni ljubitelji sporta u gradu podno Radovnja s kojega pušu ugodni rashlađujući vjetrovi za finalnu večer.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije