Reprezentacija BiH

Medunjanin predvodi zmajeve u SAD-u

08.01.2018.
u 15:39

Krajem mjeseca nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u Sjedinjenim Američkim Državama odigrati dva prijateljska susreta. Protivnici izabranicima Roberta Prosinečkog biti će domaća selekcija i Meksiko, a kako se ne radi o FIFA-inim službenim terminima boje bh. nacionalnog tima branit će većinom igrači iz Premijer lige BiH.

S obzirom da je Prosinečki tek stupio na dužnost, te da slabo poznaje situaciju u Premijer ligi BiH, danas je u Zenici održan sastanak na kojem su osim novog izbornika nazočili i izbornik mlade reprezentacije Vinko Marinović, tajnik stručnog stožera Darko Ljubojević, kao i Izvršni direktor za sport Nogometnog saveza BiH, Elmil Pilav. 

Kako saznaje SportSport.ba, Prosičenki će zmajeve okupiti 21. siječnja, tri dana prije polaska u SAD koji je zakazan za 24. siječnja. U optjecaju je 30-ak imena, ali jasno je da u Ameriku neće putovati prvi tim bh. reprezentacije. Svega nekoliko nogometaša na spisku trebalo bi biti iz inozemnih, a većina iz bh. klubova. Također, na spisku će biti i nekoliko mladih reprezentativaca.

Nezvanično, pozivu se mogu nadati najbolji nogometaši Premijer lige BiH kao što su Menalo, Ćavar, Bekić, Sarić, Ahmetović, Zakarić, Mihojević, Koljić, Zakarić, Graovac, Bilbija, Pirić..., dok je trenutačno jedino sigurno ime na spisku Haris Medunjanin.

Prvi spisak Roberta Prosinečkog umnogome će ovisiti i od toga hoće li inozemni klubovi za koje nastupaju bh. reprezentativci dati dozvolu svojim nogometašima da se odazovu pozivu, s obzirom da se ne radi o službenim FIFA-inim terminima za prijateljske utakmice.

Prvi meč je na rasporedu 28. siječnja u Los Angelesu protiv SAD-a, dok će tri dana kasnije biti odigran i meč sa Meksikom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?