mostar

Međunarodni taekwondo turnir u Mostaru okupio oko 500 boraca iz regije

05.11.2017.
u 16:11

U subotu je u Mostaru u dvorani na Bijelom brijegu održan veliki međunarodni taekwondo turnir Mostar Open. Organizator turnira je mostarski taekwondo klub Cro Star, koji vodi trenerica Klaudia Marić. 9.Mostar Open je okupio oko 500 sportaša iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i cijele Bosne i Hercegovine, i to je najveći taekwondo turnir u Bosni i Hercegovini.

U 9 sati je održana ceremonija otvaranja. Nazočnima se obratio Vedran Kožul, predsjednik taekwondo kluba Široki Brijeg, koji vode treneri mostarskog Cro Stara, zatim Samir Šarić, predsjednik Taekwondo Saveza Federacije BiH, August Orlović, predsjednik Taekwondo Saveza BiH. Ispred Sportskog Saveza grada Mostara ceremoniji otvaranja nazočili su Hasan Šišić, predsjednik Sportskog Saveza grada Mostara, Dženan Šuta, viši sportski manager, a turnir je otvorila generalna tajnica Sportskog Saveza grada Mostara Mirjana Bošnjak, koja je trenerici Klaudiji Marić uručila priznanje povodom 15 godina rada mostarskog Cro Stara.

Nakon ceremonije otvaranja započeo je turnir s 3 discipline (borbe, forme, kick) na 6 borilišta. Sudili su suci iz BiH, Hrvatske i Crne Gore, a glavni sudac je bio Branko Stanić iz Fojnice. Koristila se elektronska oprema Daedo, koja se upotrebljavala i na Olimpijskim igrama. 

Sveukupni pobjednici turnira:

Cro Star Mostar

Reprezentacija grada Zagreba

Forteca Korčula

Klub domaćin Cro Star predstavio se u svim disciplinama osvojivši oko 80 medalja, a i ove godine je zauzeo 1. mjesto u sveukupnom poretku. Roko Baković je proglašen najboljim dječakom u skupini Limači A, Dorijan Matić najboljim dječakom u skupini Limači B. U tim skupinama Limača je Cro Star uvjerljivo zauzeo ekipno 1. mjesto, i time je mostarski pomladak još jednom pokazao svoju kvalitetu, koju inače pokazuje cijele godine na turnirima širom Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U ekipnom poretku discipline borbe i discipline kick mostarski Cro Star je također bio uvjerljivo prvi. Tomislav Tošić je na rang listi drugi najbolji junior turnira, Marin Pole drugi najbolji dječak u kicku, dok je Iva Grbešić bila druga najbolja djevojčica u kicku. Svega nekoliko bodova ih je dijelilo od prvog mjesta.

„Želim se zahvaliti Sportskom Savezu grada Mostara na potpori u organizaciji turnira, svim sponzorima i medijima koji prate naš rad, kao i članovima kluba i roditeljima koji pomažu oko organizacije turnira. Treneri Damir Šunjić, Miran Đorđevski, Hrvoje i David Marijanović odradili su izvrstan posao na turniru, a naši natjecatelji su dali sve od sebe, kao što se može vidjeti i iz rezultata, i tako smo na najbolji mogući način obilježili 15 godina rada našeg kluba. Veliko hvala svim ekipama, koje su nastupile, a mi kao domaćini smo se maksimalno potrudili da ih sve dočekamo i ugostimo.“ rekla je Klaudia Marić, trenerica Cro Stara.

Sponzori turnira: Sportski Savez grada Mostara, Union foods, Kraš, Cafe Damir Rodoč, Jana, Podravka, Daleka obala, Eurosan, Ataco, Vinarija Nuić, Delta security, Euroherc, Hercegovinavino, Unicredit banka, Auto servis Quattro, Katarina doo, Pekara Suncokret, Jako, Budosport, Domar Zoka, restoran Prestige.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije