VRAĆA SE BORBAMA

McGregor izbjegao zatvorsku kaznu, ali mora na terapiju kontrole bijesa

27.07.2018.
u 11:30

Conor cijelo ovo vrijeme trenira, u formi je i spreman je. Sada je na nama da se vratimo na posao - kaže McGregorov menadžer Audie Attar

Conor McGregor izbjegao je zatvorsku kaznu za incident koji je u travnju uzrokovao u New Yorku, kad je sa svojom društvom napao autobus u kojem su se nalazili sudionici UFC 223 eventa, piše Fightsite. 

Najpopularniji MMA borac na svijetu nagodio se sa sudom te ne samo da se izvukao od zatvorske kazne koja mu je prijetila, nego se odmah može vrati profesionalnom natjecanju, što je svakako scenarij koji će najviše veseliti vodstvo UFC-a. Nije tajna da oni Irca čekaju kao svojevrsnog mesiju koji bi mogao popraviti stanje prodaje UFC-ovih borilačkih priredbi. 

Što se tiče odluke koju je sud donio, ona je bila pod utjecajem toga da je McGregor priznao krivnju te je izrazio kajanje. Zbog toga je oslobođen svih teških optužbi za zločin te je osuđen na pet dana društveno korisnog rada. Osim toga, mora proći tečaj kontrole bijesa. Što se tiče financijske kazne, dužan je platiti za svu štetu koja je nastala na autobusu. 

McGregor nakon ovakve presude ima svako pravo automatski se vratiti natjecanju, odnosno UFC može krenuti u pregovore s njim, s ciljem da nastupi na nekom eventu do kraja godine, vjerojatno protiv Khabiba Nurmagomedova u borbi za naslov prvaka lake kategorije, koja je McGregoru upravo u travnju oduzeta zbog neaktivnosti.

No, McGregor će vjerojatno morati još koji put otići na sud, jer mu privatnim tužbama prijete Michael Chiesa i Ray Borg.

- Želim reći kako sam zahvalan tužitelju i sucu što su mi dozvoliti da nastavim sa svojim životom tamo gdje sam stavio. Svojim prijateljima, članovima obitelji i fanovima želim se zahvaliti na podršci - rekao je McGregor, te nije želio odgovarati na pitanja novinara.

Nešto više rekao je njegov menadžer Audie Attar, koji je iz suda izašao odmah nakon njega:

- Zahvaliti bih se sudu. Sada kada je ovo iza nas, možemo se posvetiti nećemo što nam je već dugo vremena cilj i želja. Conor cijelo ovo vrijeme trenira, u formi je i spreman je. Sada je na nama da se vratimo na posao.

To bi značilo kako će Attar prvom prilikom sjesti za stol s Danom Whiteom te će se krenuti u vjerojatno teške i naporne pregovore sa samo jednim ciljem, povratkom McGregora u UFC kavez nakon duge dvije godine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije