FRANCUSKA - MAROKO

Maroko pružao snažan otpor, ali Francuzi su opet u finalu! Vatreni za broncu protiv Afrikanaca

Foto: Dylan Martinez/REUTERS
1/2
14.12.2022.
u 22:06

Francuska je drugi finalist! S 2:0 dobili su Maroko, koji će igrati protiv Hrvatske za treće mjesto u Kataru.

Nogometna reprezentacija Francuske će u nedjelju, 18. prosinca, protiv Argentine braniti naslov svjetskog prvaka osvojen 2018. u Rusiji, nakon što je u večerašnjem polufinalnom dvoboju Svjetskog prvenstva u Kataru svladala Maroko sa 2-0 (1-0), pred 68.294 gledatelja na stadionu Al Bayt. 

Francuzi su do vodstva stigli već u petoj minuti, kad je marokanska obrana uspjela blokirati dva pokušaja Kyliana Mbappea, ali je na odbijenu loptu prvi natrčao Theo Hernandez sa pet metara iskosa s lijeve strane svladao marokonskog vratara Bona.

Iako su Marokanci u nekoliko navrata opasno zaprijetili, kako u prvom, tako i u drugom poluvremenu, do pogotka nisu došli. Pobjedu Francuza i plasman u njihovo četvrto finale na svjetskim prvenstvima potvrdio je u 79. minuti Randal Kolo Muani, tek minutu nakon što je ušao u igru, kad je odbijenu loptu nakon udarca Mbappea neometan poslao u mrežu s tri metra. Najugodnijem iznenađenju Svjetskog prvenstva u Kataru, reprezentaciji Maroka, ostaje borba protiv Hrvatske za brončano odličje. Taj je dvoboj na rasporedu u subotu, 17. prosinca, s početkom u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu, a bit će odigran na stadioni Khalifa International, na kojem su "Vatreni" u grupnoj fazi svladali Kanadu sa 4-1.

Finalni obračun Argentine i Francuske na rasporedu je u nedjelju, 18. prosinca, na stadionu Lusail Iconic, također s početkom u 16 sati.  Niže pronađite tijek susreta kroz naš prijenos uživo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije