čarobnjak s poljuda

Marko Livaja već je ispisao povijest kluba, a sada ima priliku postati najbolji od najboljih

marko livaja
Luka Stanzl/Pixsell
20.02.2022.
u 08:24

Nogometaši Hajduka u 24. su kolu Prve HNL svladali Hrvatski dragovoljac u Kranjčevićevoj ulici (3:0). Hajdukov trener Valdas Dambrauskas jučer je malo drugačije kombinirao sa sastavom.

Nije opet bilo Filipa Krovinovića ni Lovre Kalinića, dok su standardni Gergo Lovrencsics i Josip Elez ostali na klupi. Na stoperskoj poziciji zaigrao je Stefan Simić, a u momčad je upao i Dino Mikanović koji je nedavno stigao u Hajduk.

Također, mladi Marin Ljubičić dobio je prednost ispred Nikole Kalinića. I ta kompozicija igre bila je dovoljna da Splićani nastave svoj pobjednički niz.

Marko Livaja opet je odigrao jednu od ključnih uloga, dvaput je zabio s bijele točke, a jednom iz igre (80.). Najprije je svoju momčad doveo u vodstvo u 32. minuti, a drugi pogodak postigao je u 74. minuti. Marko Livaja do sada je u sezoni zabio 21 pogodak, a s bijele točke ima stopostotan učinak (9-9).

Zanimljivo, u zadnje četiri utakmice, Hajduku je dosuđeno šest jedanaesteraca! Ako nastavi zabijati u ovom ritmu, najbolji Hajdukov igrač postat će jedan od najučinkovitijih napadača u povijesti HNL-a u jednoj sezoni, već sada je najbolji Hajdukov strijelac u povijesti HNL-a. Sada je dostigao skupinu od pet napadača koji su dosegli ovu brojku pogodaka, a to su Joško Popović (1998. – 1999.), Tomo Šokota (1999. – 2000.), Ivica Olić (2001. – 2002.), Želimir Terkeš (2007. – 2008.) i Andrej Kramarić (2014. – 2015.).

Hajduk je u ovoj godini ostvario sve četiri pobjede, Šibenik, Gorica, Slaven Belupo i Hrvatski dragovoljac. A u Kranjčevićevoj ulici Splićani nisu izgubili 20 mjeseci! Za Dambrauskasa stvari idu u pravom smjeru, a lov na Dinamo se nastavlja. Modri su na potezu danas, kada ih očekuje sraz s Lokomotivom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije