Marin Ćorluka: Obećavamo kao i do sada, borbu do zadnje sekunde

Marin Ćorluka
29.05.2024.
u 14:36

Za one koji poznaju futsal u BiH ime Marina Ćorluke je jedno od najpoznatijih, kako nekoć dok je s livanjskim seljakom harao bivšom državom i osvajao trofeje, tako i danas kad s MNK Hercegovina ostvaruje povijesne uspjehe kao trener. Ćorluka i ostali "Hercegovci" poput Ivana Zeljke i Stankana Ivankovića stvorili su prepoznatljivi sportski simbol Hercegovine jer u samo pet godina postojanja klub je ostvario prvi uspjeh, osvojio Kup BiH, a još ih jedna pobjeda dijeli od osvajanja prvenstva. Sve su oči uprte u večerašnju utakmicu protiv Sarajeva, jer već na tom gostujućem terenu mogu postati pobjednik doigravanja. Naime MNK Hercegovina vodi 2:0 u pobjedama protiv SFC Sarajevo, a igra se na tri pobjede. Sa Marinom Ćorukom smo napravili blic intervju, a u kojima smo se osvrnuli na aktualne uspjehe i završetak sezone koja se već sada može ocijeniti uspješnom.

Večernji list: Treneru, čestitke na osvojenom Kupu BiH, čini se da ste ujedinili i hercegovačke ljubitelje futsala novim uspjehom, ali i one sa strane?
Hvala od srca Vama i svim navijačima diljem cijele Hercegovine koji prate i podržavaju klub i prepoznaju naš rad, takvih je ovih dana jako puno što nam daje dodatni motiv za još bolji rad u budućnosti.

Večernji list: Nakon Kupa slijedi treća utakmica finala doigravanja za prvaka BiH protiv Sarajeva. Vodite u seriji 2-0, dolazite iz Bjeljine s trofejem u ruci, a sve to u 5 godina postojanja kluba. Kako komentirate ovaj uspjeh?
Mislim da je osvojeni Kup prva nagrada za besprijekoran rad svih nas u klubu, a pobjeda i osvojeni trofej su vjetar u leđa i za prvenstvo, ali se ne smijemo opuštati i prepustiti slavlju, čeka nas ozbiljan protivnik u Sarajevu koji sigurno želi vratiti neizvjesnost u borbu za prvaka BiH. Od osnutka kluba te 2019. godine vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat i da možemo zaigrati ligu prvaka, te nas je upravo ta vjera dovela do ovog povijesnog uspjeha kluba u tako malom vremenskom rasponu.

Večernji list: Spomenuli smo već, sljedeći protivnik vam je GFC Sarajevo, ekipa s kojom imate pozitivan omjer u dvobojima. Već večeras može se osigurati titula u Sarajevu, a pobjeđivali ste ih i u gostima i na domaćoj Pecari, pa što nam možete reći u uvodu utakmice?
GFC Sarajevo je odlična i borbena ekipa koja ima poštovanje cijele lige upravo zbog te borbenosti. Iako vodimo 2-0 u seriji znamo da se Sarajevo neće predati do posljednje sekunde. Očekuje  nas teška utakmica, ali moram istaknuti svoje igrače koji igraju na visokoj razini cijelo vrijeme unatoč rasporedu utakmica u kojem se igra finale Kupa i finale Play-offa u istom tjednu jer dečki nemaju vremena za odmor. Ali, nošeni su sjajnom formom i ogromnom željom za uspjehom, te uz veliku podršku navijača nižu pobjede i u svakoj utakmici ostavljaju srce na terenu što je prepoznala cijela Hercegovina, koja diše s nama i daje nam snagu i motiv za nove pobjede!

Večernji list: Što reći za kraj nego zaželjeti vam da donesete dvostruku krunu u Hercegovinu, a evo pozivamo i navijače i prijatelje da budu uz klub, tko mogne u Sarajevu, a tko ne, GFC osigurava prijenos uz, zasigurno, navijačku euforiju Jasmina Ligate.
Hvala na lijepim riječima, ovim putem bih želio pozvati sve Vas koji vjerno pratite naš klub, da nam budete podrška i u srijedu na utakmici protiv GFC Sarajeva koja neće biti nimalo laka. Utakmica se igra u kultnoj Skenderiji u kojoj očekujemo da će se tražiti karta više, a mi obećavamo kao i do sada, borbu do zadnje sekunde u svakoj utakmici.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije