WIMBLEDON

Marin Čilić uskočio među nositelje pa dobio povoljan ždrijeb

Marin Čilić
Igor Kralj/PIXSELL
26.06.2021.
u 17:18

Nakon što je Dominic Thiem otkazao nastup u Wimbledonu (još prije to je učinio i Rafael Nadal), otvorilo se mjesto među nositeljima i za našeg Marina Čilića. Međugorac će biti posljednji, 32. nositelj, ali i to je vrlo važna činjenica jer je tako izbjegao nositelje (i najbolje tenisače) u prvim kolima. Ždrijeb koji je obavljen jučer takvu je pretpostavku i potvrdio, Marin je za suparnika u prvom kolu dobio 28-godišnjeg Talijana Salvatorea Carusa, 97. tenisača svijeta. Talijan na travi nema nijednu pobjedu u karijeri, nadamo se da će tako ostati i nakon Wimbledona.

Ali ne samo to, Čilić može biti zadovoljan ždrijebom i kad su sljedeći suparnici u pitanju, ako ih zasluži, naravno. U drugom bi kolu tako išao na boljega iz dvoboja dvojice kvalifikanata: Francuza Benjamina Bonzija (118.) i Argentinca Marca Trungellitija (206.), a u trećem možda na drugog igrača svijeta Rusa Danila Medvjedeva, kojemu trava ipak nije omiljena podloga (ove godine bez pobjede, u karijeri 18 pobjeda i 13 poraza, u Wimbledonu dosad 5-3, najveći doseg treće kolo). U tom dijelu ždrijeba od nositelja su još tu i Dimitrov i Hurkacz, kao eventualni Čilićevi suparnici u osmini finala...

Nisu loše prošle ni naše tenisačice, kojih ćemo ove godine imati čak tri u glavnom turniru. Donna Vekić u prvom je kolu dobila ne pretjerano zahtjevnu suparnicu 20-godišnju Ruskinju Potapovu, 82. igračicu svijeta, koja je do sada dva puta igrala u Wimbledonu te ostvarila samo jednu pobjedu. No u drugom će imati mnogo zahtjevniji zadatak jer bi mogla igrati protiv osme nositeljice Čehinje Karoline Pliškove. Petra Martić, koja je postavljena za 26. nositeljicu, igrat će protiv Ruskinje Gračeve, koja trenutačno drži 82. mjesto na WTA listi, a ovo će joj biti debi u Wimbledonu.

Kvalifikacije je uspješno prošla i Ana Konjuh, u završnom krugu pobijedila je Bugarku Pironkovu (103.) sa 6:2, 4:6, 6:2.
 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije