Slavio sa 6:2, 6:4, 7:6 (4)

Čilić s 3:0 u setovima pobijedio Berdycha i ušao u polufinale!

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
04.09.2014.
u 23:19

Break na početku meča i rutinirano privođenje priče kraju, uz konstantan pritisak na servis protivnika. Čilić gradi rezultat karijere!

Marin Čilić je napravio rezultat karijere! Slavio je u četvrtfinalu US Opena protiv Čeha Tomaša Berdycha sa 6:2, 6:4, 7:6 (4) za dva sata i 14 minuta igre. Time je razbio svojevrsno prokletstvo, dvaput su ga izbacivali u četvrtfinalu US Opena, ali treća je bila sreća i time je ponovio rezultat karijere jer na Grand Slam turnirima je u polufinalu igrao i u Australiji 2010. godine.

Pobijedio je u tri seta i u osmini finala Wimbledona upravo protiv Berdycha, što znači da mu češki tenisač odgovara u posljednje vrijeme. To je ujedno ukupno Čilićeva četvrta pobjeda u devet susreta s ovim protivnikom.

A krenulo je odmah sjajno, break na početku meča i rutinirano privođenje priče kraju, uz konstantan pritisak na servis protivnika. Praktički se Čeh nije ni zagrijao, a već je gubio 3:0, pa 4:1 i na koncu 6:2.

Nije bilo ništa drugačije ni u drugom setu, koji je Marin ponovno otvorio sjajno, došao do breaka i nije dao svoj servis sve do kraja. Djelovao je uistinu samopouzdano i moćno, za razliku od nervoznog Berdycha, koji nije više znao što bi pa je napao sutkinju i upitao ju je li ju sunce udarilo u glavu da donosi odluke kakve donosi.

I kad je izgledalo da će Čilić lako do slavlja u trećem setu, Čeh je izvukao zadnje atome snage, stigao do prvog breaka u meču i vodio 3:0, a potom i 4:1, ali nije uspio, Marin se trgnuo i vratio izgubljeni servis, doveo meč do tie breaka, a u njemu potvrdio moć.

Na redu je Roger Federer, osim ako Monfils ne napravi neko veliko iznenađenje. Marin je spreman, ni veliki Švicarac ne djeluje nepobjedivo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije