Tenis

Marin Čilić: Izvukao sam se...

Marin Čilić
Reuters/PIXSELL
06.10.2016.
u 09:00

Marin Čilić teškom je mukom prošao u četvrtfinale ATP 500 turnira Tokiju.

Preokret

Protiv iskusnog Španjolca Fernanda Verdasca, 46. na ATP ljestvici, zaostajao je set i break, ali uspio je okrenuti ovaj meč i na kraju istog je, nakon dva sata i 25 minuta velike borbe, uljepšao nam jutro s velikom pobjedom s 4:6, 7:5, 7:5.

Početkom treće dionice Marin Čilić je oduzeo servis Verdascu za prednost od 3:1 i zatim sigurno odservirao za 4:1. Činilo se kako će lagano privesti susret kraju, no Španjolac je s tri gema u nizu stigao do izjednačenja (4:4). Ipak, ponovila se završnica drugog seta, Marin Čilić je uspio oduzeti servis suparniku pri svom vodstvu od 6:5 i tako okončati spomenuti dvoboj.

– U prva dva seta griješio sam kod nekih važnih poena, no u nastavku sam uhvatio ritam. Osjetio sam u trećem setu i mali pad u njegovoj igri. Mogu biti sretan da sam se izvukao iz prilično teške situacije – kazao je Marin Čilić, koji će se za polufinale boriti s Argentincem Juanom Monacom (89.).

Marinu Čiliću otvorio se ždrijeb nakon predaje Nishikorija protiv kojega je trebao igrati u polufinalu.

Neugodan protivnik

Japanac je lani zaustavio Marina Čilića u četvrtfinalu, ali sada je zbog ozljede njegovu ulogu prvog nositelja preuzeo Portugalac Joao Sousa (34.). Ipak, Portugalac će definitivno biti neugodan protivnik.

Ivu Karlovića danas očekuje dvoboj protiv Srbina Janka Tipsarevića. Kako su u različitim polovicama ždrijeba, teoretski je moguć sraz dvojice Hrvata u finalu. Naravno, preduvjet je da oni ostvare pobjede do finalnog meča.

Marin i Ivo inače su u odličnim odnosima, ovih su dana zajedno trenirali u Tokiju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije