SJAJNI HRVAT

Marca: Modrić je pokušao loptu dostaviti zemljom, morem i zrakom. Ponovno je prkosio biologiji

Luka modrić
Isabel Infantes/REUTERS
03.03.2023.
u 07:31

Veznjak Real Madrida našao se u izglednoj prilici već u prvoj minuti, ali nije uspio pogoditi mrežu Ter Stegena. I da jest, pitanje je bi li pogodak bio priznat, zbog mogućeg zaleđa...

U prvoj polufinalnoj utakmici Kraljeva kupa Barcelona je u Madridu pobijedila s 1:0 i tako si stvorila značajnu prednost pred uzvratni susret. Svojevrsno je to iznenađenje jer katalonska momčad na ovo je gostovanje stigla bez trojice iznimno važnih igrača - Lewandowskog, Pedrija i Dembelea, ali na kraju je bila s(p)retnija. Real je bolje otvorio utakmicu i imao inicijativu, a već u prvoj minuti Luka Modrić našao se sam ispred vratara, ali je pogodio vanjski dio mreže.

Doduše, i sudac je podignuo zastavicu i označio zaleđe, ali da je hrvatski reprezentativac postigao pogodak, ta bi se situacija zasigurno provjeravala jer je bila dvojbena. Nastavio je Real pritiskati, čak je Benzema uspio zatresti mrežu, ali bio je u zaleđu pa pogodak nije priznat.

Modrićev pokušaj pogledajte u nastavku.

 

 

A onda je na Bernabeuu uslijedio šok, gosti su poveli u 26. minuti. Camavinga je teško pogriješio, Barci je svega jedno dodavanje bilo potrebno da Kessié dođe sam pred Courtoisa i puca, vratar domaće momčadi to je obranio, ali lopta je pogodila natrčalog Militaa i krenula prema golu. Do kraja susreta situacija se nije promijenila.

Marca je izvještaj s utakmice naslovila 'Loša noć za Kroosa i Modrića'. Prvo su se dotaknuli njemačkog veznjaka.

Barcelona slavila u polufinalu Kupa u Madridu. Modrić može žaliti za šansom u prvoj minuti (0:1)

- Na početku utakmice je izgledao opterećeno, a kasnije su ga zasjenili Modrić i Fede. Kako je vrijeme odmicalo postao je sve važniji na terenu i dobro testirao obranu Barcelone, ali nikad nije uspio do kraja uhvatiti konce igre. Na kraju je zamijenjen - napisali su.

- Mogao je zabiti gol već nakon 30 sekundi, ali Kounde mu je oduzeo prostor koji je bio potreban da pospremi loptu u okvir gola. Bio je vođa Realovog presinga na desnom krilu. Ponovno je prkosio biologiji. Pokušao je loptu do suigrača dostaviti zemljom, morem i zrakom, ali danas nije išlo - zaključuje španjolski list. 

Uzvratna utakmica na rasporedu je 5. travnja na Nou Campu, a u međuvremenu ova će dva suparnika odigrati i jedan međusobni susret u prvenstvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije