španjolski list

Marca dodijelila nezapamćenu pljusku hrvatskoj legendi, suigračima i treneru

16.02.2022.
u 17:48

Marca inače slavi Luku Modrića. No, nakon debakla od Realove igre te podnošljivog poraza (1:0) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka kod PSG-a, potpuno je promijenila priču. Točnije, najčitaniji španjolski list je na portalu već tijekom meča pisao da je Modrić neprepoznatljivo loš. Neprecizan, nevidljiv i nemoćan.

"Modrić je nestao u bitki koja ga je pojela"

Marca je u tekstu u kojem opisno ocjenjuje učinak igrača nakon utakmice samo ponovila ono što je o Modriću napisala nakon prvog poluvremena: "Nikako nije nalazio loptu ni hvatao ritam igre. Pregažen i s više grešaka u prvom dijelu ove utakmice nego u cijeloj sezoni" te poslije Realovog potopa dodala: "Nema šanse da se ovakav Modrić makar približi onom dominantnom igraču kakav je inače. Nestao je u bitki koja ga je pojela."

U izvještaju s utakmice Marca ni ne spominje Modrića, osim u tekstualnom prijenosu, u kojem je napisala: "PSG je poništio Kroosa i Modrića, a Real nije imao plan B. Bez ključnih veznjaka njegova igra svela se na nabijanje lopti prema naprijed."

Nezapamćena pljuska hrvatskoj legendi, njegovim suigračima i treneru

Međutim, pravu pljusku Modriću, ali i nizu njegovih suigrača te treneru Marca je dala u tiskanom izdanju. Tamo igrače ocjenjuje zvjezdicama, pri čemu je minimalna ocjena jedna, a maksimalna tri zvjezdice.

U Realu je tri dobio samo golman Courtois, koji je po tko zna koji put zadnjih sezona sjajnim obranama, među kojima je i ona Messijevog penala, spasio Real od potopa. Dvije zvjezdice dobio je također samo jedan igrač, stoper Militao. Neprolaznu jednu dobili su Alaba, Vinicius i Benzema, kao i rezerva Vazquez. 

I onda slijedi nešto nezapamćeno: Modrić, kao i Carvajal, Mendy, Casemiro, Kroos i Asensio, sve prvotimci, te trener Ancelotti, umjesto ocjene dobili su samo crticu. Netočno je navesti da ih je Marca, iako su odigrali cijelu ili većinu utakmice ostavila neocijenjenima, jer za to koristi oznaku "s/c", što se i ovdje vidi. Pravilnije je reći kako smatraju da su odigrali toliko loše da za to nema ni zvjezdice ili ocjene. 

image

Marcine ocjene

MARCA - Screenshot
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije