Lista strijelaca

Mandžukić zabio više od Messija

Mandžukić
14.04.2018.
u 20:09

Barcelona je ispala od Rome nakon što je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka pobijedila s uvjerljivih 4:1. To je najnovije u nizu velikih Barcinih razočaranja u LP-u posljednjih godina.

A ako je zakazala Barcelona, znači da se nije iskazao onaj koji je vuče, na račun kojeg se često šverca i o kojem je previše ovisna. 
 
Od 2011. do danas Barcelona je LP osvojila samo jednom (2015.), a u tih sedam sezona Lionel Messi je u nokaut-fazi natjecanja i to od četvrtfinala do finala, postigao samo pet golova.
 
U obzir nisu uzete utakmice prve nokaut runde, jer poznato je da tamo svake godine prođe barem jedan klub na kojem velikani bildaju samopouzdanje i gol-razliku. 
 
Ljestvica strijelaca Lige prvaka zadnjih sedam sezona na utakmicama od četvrtfinala nadalje izgleda ovako:

30 - Cristiano Ronaldo.
10 - Robert Lewandowski.
9 - Thomas Müller.
8 - Neymar.
7 - Mario Mandzukic.
6 - Arjen Robben, Luis Suarez.
5 - Karim Benzema, Sergio Ramos, Antoine Griezmann, Leo Messi.

Prilično fascinantno, ali i znakovito. Pokazuje da je Cristiano Ronaldo zabio čak tri puta više od prvog pratitelja Lewandowskog.
 
Zatim da je Neymar, najskuplji nogometaš u povijesti, tek četvrti na tom popisu.
 
Mario Mandžukić, koji od dolaska u Juventus više uopće nije napadač, postigao je sedam golova. Podsjećamo, podcjenjivani Mandžo u navedenom razdoblju poentirao je na čak dva finala Lige prvaka (2013. i 2017.) i ispred je daleko razvikanijih golgetera.
 
Iza njega je primjerice Luis Suarez, koji je u najvažnijim utakmicama LP zadnje dvije sezone postigao samo jedan gol.
 
Lošiji od Mandžukića je i Leo Messi. Argentinski čarobnjak u zadnjih sedam sezona LP od četvrtfinala do finala zabio je samo pet golova. Jednako kao i otpisani Karim Benzema ili stoper. Sergio Ramos.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije