I DANSKA U PLAY-OFFU

Malta nije pomogla Hrvatskoj, Slovačka ide u doigravanje

08.10.2017.
u 20:20

Engleska s 'najgorom momčadi u povijesti' pobijedila golom iz penala Litvu, bivši Rijekin napadač Bezjak zabio dva gola.

Prva solucija po kojoj bi Hrvatskoj za playoff bio dovoljan i bod u Kijevu očekivano je pala u vodu, Slovačka je kod kuće pobijedila Maltu s 3:0 (Nemec 33., 62., Duda 69.) i kao drugoplasirana, ispred je Hrvatske.

Škotska je jedno vrijeme držala to drugo mjesto, dok je vodila u Ljubljani golom Griffithsa u 32. minuti, ali bivši Rijekin napadač Roman Bezjak preokrenuo je pogocima u 52. i 72. minuti.

Snodgrass je izjednačio u 88. minuti, a u 90. je Boštjan Cesar dobio crveni karton. No, Slovaci su ostali drugi zbog gol-razlike, piše Goal.

Engleska je slavila s 1:0 na gostovanju u Litvi. Pogodak je postigao u 27. minuti Harry Kaneiz jedanaesterca, a engleska je javnost početnih 11 proglasila možda i najgorom reprezentacijom u povijesti!

Englezi su, dakako, osigurali SP pa je izbornik Gareth Southgate mogao eksperimentirati, te je izveo ovaj sastav: Butland, Keane, Maguire, Stones, Trippier, Cresswell, Winks, Henderson, Alli (od 81. Lingard), Rashford (od 72. Sturridge), Kane.

Konačni poredak skupine F: Engleska 26, Slovačka 18 (17:7), Škotska 18 (17:12), Slovenija 15, Litva 6, Malta 1.

Završila je i skupina E, Poljska je kod kuće protiv Crne Gore (4:2) potvrdila plasman na SP, dok će Danska u dodatne kvalifikacije.

Poljacima je trebao bod ili da Danska ne pobijedi, i domaćini su rano ušli u sigurnu zonu te poveli 2:0 golovima Maczynskog u šestoj i Grosickog u 16. minuti.

No, Crnogorci su stigli na 2:2 pogocima Mugoše u 78. i Tomaševića u 83. minuti, ali sve je dvojbe brzo riješio od ovog tjedna najbolji strijelac u poljskoj povijesti Robert Lewandowski u 85. minuti za 3:2. Potom je i Stojković zabio autogol u 89. za konačnih 4:2.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije