BIVŠI VATRENI

"Majka mi je iz Bosne, rođen sam u Njemačkoj, ali srce je kucalo za Hrvatsku..."

Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/2
20.11.2020.
u 21:22

- Mi smo hrvatska obitelj. Moja majka je iz Bosne, a ja sam rođen u Njemačkoj. Srce je kucalo za Hrvatsku, mentalitet je hrvatski... Istina, naučio sam puno u Njemačkoj, trenirao sam tamo, ali sam na kraju odlučio igrati za Hrvatsku jer je srce tako odabralo - rekao je Klasnić

Sjajni napadač Ivan Klasnić (40) ostavio je dubok trag u hrvatskoj reprezentaciji. Ovaj bivši nogometaš odigrao je 41 utakmicu i zabio 12 golova, a sada je objasnio zašto je izabrao vatrene iako je rođen u Hamburgu i mogao je igrati za Njemačku.

- Mi smo hrvatska obitelj. Moja majka je iz Bosne, a ja sam rođen u Njemačkoj. Srce je kucalo za Hrvatsku, mentalitet je hrvatski... Istina, naučio sam puno u Njemačkoj, trenirao sam tamo, ali sam na kraju odlučio igrati za Hrvatsku jer je srce tako odabralo - rekao je Klasnić za Europacalcio.

Osvrnuo se i na Luku Modrića te pokušao predvidjeti gdje će završiti karijeru.

- Modrić je dao puno hrvatskom nogometu. Ima 35 godina i uspješnu karijeru u Realu. Mislim da Luka želi završiti karijeru u Hrvatskoj, u Dinamu.

Kako se osjećao kada se vratio na teren nakon transplantacije bubrega?

- Bio je to vrlo emotivan trenutak. Igrao sam na Werderovu momčad do 23 godine, na stadionu je bilo 35,000 ljudi jer je kasnije igrala prva momčad. Cijeli stadion je pljeskao kada je pročitano moje ime. Plakao sam od radosti.

Klasnić je ispričao što danas radi.

- Nedostaje mi nogomet, ali danas radim s mladim talentima. Sretan sam. Nisam tip osobe koji razmišlja samo o novcu. Cilj mi je pomoći igračima da odaberu pravu momčad za sebe. Za mene je to najvažnija stvar - rekao je Klasnić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije