nogomet

Madrid slavi "malog Hrvata koji nije Modrić": Mateo je eksplodirao uz kuma Luku

Mateo Kovačić
Foto: Guliver Image/Getty Images
23.11.2016.
u 14:27

Marca, najčitaniji španjolski dnevnik, igračem utakmice Sporting Lisabon - Real 1:2 u petom kolu skupine Lige prvaka, proglasila je Matea Kovačića.

"Varane i Benzema postigli su važne golove za pobjedu, ali igrač koji nezaustavljivo raste je Mateo Kovačić. Zajedno s njegovim kumom Modrićem držao je uzde Realove igre u dva posljednja ključna meča, koji su zahvaljujući njima završili pobjedama." podsjeća Marca u tekstu pod naslovom "Real otkrio Kroosvačića" da je novi junak prvaka Europe, s njegovim sunarodnjakom sjajno odigrao i tri dana prije lisabonske pobjede u LP, u trijumfu nad Atleticom u La Ligi, prenosi Index.hr. 

Modrić je pokrenuo akciju za Realov prvi gol kod Sportinga, a Kovačićevo simuliranje zaslužno je za crveni karton Joaa Pereire u 65. minuti.
 
Ali Marca ne navodi tu njegovu nepodopštinu, nego objašnjava zašto je Kovačića častila novim prezimenom : "Mateo je carevao na centru terena. Izostanak ključnih veznjaka Kroosa i Casemira uznemirio je Zidanea, ali pojavio se mali Hrvat koji nije Modrić i pokazao se kao rješenje svih problema. Krovačić raste eksponencijalno. Iako prije svega centralni veznjak, pokazuje hrabrost u defanzivi i vještinu u napadu. Pokazuje se kao pojačanje sezone, makar sa zakašnjenjem od godine dana, koliko mu je trebalo da eksplodira."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?