PRED ISPADANJE

Luka Modrić priznao o kakvim se problemima radi u Realu

02.12.2020.
u 16:42

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić smatra kako se Real Madrid nalazi u "jako teškoj situaciji" u Ligi prvaka te da njegovi igrači gube samopouzdanje kada protivnik povede. 

Real Madrid je u utorak izgubio s 2-0 na gostovanju kod Šahtara pa mu je za prolazak u osminu finala u zadnjem kolu grupne faze potrebna pobjeda na domaćem terenu protiv vodeće Borussije Moenchengladbach.

- Ovo je jako teška situacija - izjavio je 35-godišnji Modrić u obraćanju medijima.

- Real Madrid je već dokazao da je na razini zadatka kada nam je potrebna pobjeda. To sada moramo nanovo pokazati na terenu, jer same riječi ništa ne vrijede - dodao je.

Borussia Moenchengladbach ima osam bodova, Šahtar i Real Madrid po sedam, a Inter pet bodova.

- Teško je objasniti što nam se dogodilo nakon prvog poluvremena u kojem smo bili prilično dobri i stvarali prilike. Nismo zabili gol, a kada smo primili i drugi počeli smo igrati neku drugu utakmicu - rekao je Modrić o porazu od Šahtara.

Ukrajinci su zabili golove u 57. i 82. minuti i tako opet došao do pobjede nad prvakom Španjolske. U Madridu je Šahtar u prvom kolu bio slavio s 3-2.

Madridsku momčad potresla je rezultatska kriza. Real je u posljednjih pet utakmica upisao tri poraza, a prošli vikend je kao domaćin izgubio od Alavesa s 1-2 u španjolskom prvenstvu.

- Kada protivnik povede ne stojimo dobro, gubimo samopouzdanje te više ne igramo onako kao što smo igrali dok nam nisu zabili gol. U drugom poluvremenu smo, nakon primljenih golova, postali nervozni. To je potrebno promijeniti, trebamo naći rješenje za to. U takvim situacijama moramo biti bolji - upozorio je Modrić, najstariji igrač u svlačionici madridskog kluba.

- Nedostaje nam kontinuitet dobrih partija kojeg smo uvijek imali. Sada odigramo jednu sjajnu utakmicu, dvije loše, pa jednu dobro, zatim dvije loše... Moramo što prije vratiti kontinuitet dobrih igara - dodao je kapetan hrvatske reprezentacije.

Osvajač "Zlatne lopte" u 2018., koji je protiv Šahtara odigrao cijelu utakmicu, osjetio je nemoć svoje momčadi u fazi napada.

- Stvaramo prilike no jako teško zabijamo. Kad ne zabijemo, stvari nam se počinju komplicirati. To je tako, ovo je nogomet, a ne matematika. Sada je potrebno pozitivno gledati na ono što dolazi, jer nam je u Ligi prvaka ostala još jedna utakmica pa ćemo se boriti do kraja - poručio je.

Real Madrid je tri puta zaredom osvojio Ligu prvaka od 2016. do 2018., a sada mu prijeti ispadanje već u grupnoj fazi natjecanja. Trener Zinedine Zidane je u utorak izjavio da ne namjerava odstupiti.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije