NOVI BH. REPREZENTATIVAC?

Ljubušak bio velika nada Hrvatske te igrao za velikana, sada bi mogao nastupati za BiH

Nikola Katić
Goran Kovacic/PIXSELL
28.12.2023.
u 19:16

Njegova avantura u Glasgowu započela je sjajno, bio je standardan do teške ozljede koljena nakon čega više nikada nije vratio status prvotimca.

Nikola Katić puno je obećavao na početku svoje karijere, bio je mladi hrvatski reprezentativac koji je ostvario transfer iz Slaven Belupa u slavni škotski Rangers za 2.3 milijuna eura. Njegova avantura u Glasgowu započela je sjajno, bio je standardan do teške ozljede koljena nakon čega više nikada nije vratio status prvotimca. 

Uslijedila je posudba u Hajduk, Splićani su ga željeli otkupiti, ali novac je bio presudan pa se po osvajanju hrvatskog kupa vratio u Škotsku. Tamo se nije dugo zadržao nego se zaputio u Zurich, danas trećeplasiranu momčad tamošnjeg prvenstva u kojoj igra jako dobro, a postoji mogućnost da će odjenuti i dres Bosne i Hercegovine.

Katić je upisao jedan nastup za A vrstu vatrenih prije šest godina tijekom mandata Ante Čačića. No, kako se radi o prijateljskoj utakmici protiv Meksika, a ne o službenom natjecateljskom susretu, Uefa i Fifa mu vjerojatno neće stvarati probleme ako želi promijeniti sportsko državljanstvo. 

BiH mediji pišu da bi ga igrači BiH rado vidjeli u svojim redovima, Katić je rođen u Ljubuškom te posjeduje bh. državljastvo, stoga s pravne strane ne bi trebalo biti nikakvih zapreka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije