Uoči žrijebanja

Ljubojević: Irska nam je u baražu najteži mogući protivnik

reprezentacija bih
16.10.2015.
u 15:56

U baražu za EURO 2016 za protivnika ne bih volio da dobijemo Republiku Irsku, rekao je Darko Ljubojević, potpredsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koji će biti u bh. izaslanstvu u sjedištu Europske nogometne asocijacije (UEFA) u Nyonu prilikom nedjeljnog žrijebanja parova play-offa za plasman na naredno Europsko prvenstvo.

BiH će biti nositelj u žrijebu s Mađarskom, Švedskom i Ukrajinom, a za protivnike moći će dobiti Sloveniju, Republiku Irsku, Dansku ili Norvešku.

– Irce bih volio da izbjegnemo jer igraju tvrdo, forma im je u usponu što su pokazali nedavnom pobjedom nad aktualnim prvacima svijeta, Nijemcima. Ne smatram da im ne bi mogli parirati, eliminirati ih i plasirati se na prvenstvo u Francusku, ali vjerujem da su u ovom trenutku u baražu za nas najteži mogući protivnik, rekao je Ljubojević.

– “Danska, Norveška ili Slovenija? Što se mene tiče, svejedno je. Naša reprezentacija se diže u posljednje vrijeme i kada nam se vrate ozlijeđeni igrači sa svima njima možemo igrati i s pravom se nadati plasmanu na EP. Ne znam, kažem, možda bi najbolje bilo da izbjegnemo Irce, pa preko jednog od tri preostala moguća rivala tražimo put do EP”, dodao je Ljubojević, prenose mediji. 

Na žrijebu zakazanom za nedjelu od 11:20 sati, uz Ljubojevića, izaslanstvo NS BiH činit će i izbornik nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević, tajnik stručnog štaba Elmir Pilav, kao i generalni tajnik Saveza Jasmin Baković.

Baždarević je jučer rekao kako bi volio da BiH u doigravanju ne igra sa Slovenijom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?