ALEKSANDER ČEFERIN

Liga prvaka seli u SAD? Amerikanci su spremni platiti velike iznose za najbolje od nogometa

Aleksander Čeferin
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
25.04.2023.
u 18:39

Čeferin se osvrnuo i na prodaju prava na Lige prvaka, koja, prema njegovim riječima, ide jako dobro

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin gostovao je u podcastu Men in Blazers u kojemu je govorio o raznim temama, no posebno je odjeknula njegova izjava oko mogućnosti igranja Lige prvaka u Sjedinjenim Američkim Državama. 

- Nogomet je ekstremno popularan u SAD-u. Amerikanci su spremni platiti velike iznose za najbolje od nogometa. Pratit će europski nogomet kao što europski zaljubljenici u košarku prate NBA.

Čeferin se osvrnuo i na prodaju prava na Ligu prvaka, koja, prema njegovim riječima, ide jako dobro. Spomenuo je i da sponzorski ugovori u SAD-u ne idu baš sjajno, no komercijalizacija proizvoda je tamo potpuno drukčija u Europi. Kao što je objasnio, SAD je obećavajuće tržište budućnosti. 

- Amerikanci su u tome puno talentiraniji od nas. Navijači će i dalje misliti kako je s*ronjama iz Švicarske samo do novca.

Osvrnuo se i na statistiku gledanja nogometa u SAD-u, koja ga je, kako je objasnio, pozitivno šokirala. 

- Finale Europskog prvenstva 2020. je u SAD-u gledalo više ljudi nego finale NBA-a, a 30 utakmica Eura gledalo se kao i Super Bowl. Tako da mislim kako nam dobro ide", izjavio je Čeferin.

Napomenuo je da se nogometu vraća čak 97 posto prihoda, no da bi volio da su oni još veći. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije