Nogomet

Liga 12 (još) nije donijela veliki napredak

BiH,26.11.16. Mostar,Stadion Bjeli brijeg,   Pripremna utakmica  Zrinjski - Zeljeznicar Photo:Stojan Lasic
05.12.2016.
u 09:00

Nogometna Premijer liga BiH nije donijela neki drastični napredak kakvom su se brojni ljubitelji nogometa nadali kada je natjecanje ove sezone počelo u formatu s 12 klubova. Nekih blagih pomaka nabolje ima, ali još uvijek bodu oči manjkavosti kakve su godinama pratile ovo natjecanje poput slabog suđenja i još slabe posjećenosti stadiona.

Dati priliku

Ipak, ovoj sezoni treba dati priliku da se u potpunosti završi, pa tek onda donijeti neki potpuni sud. Možda će Premijer liga BiH s 12 klubova biti u konačnici zanimljivija nego je bila dobar dio ove sezone, jer natjecanje se tek treba podijeliti u Ligu za prvaka i na Ligu za ostanak. Ne treba zaboraviti kako veći posjet na stadionima jamče tek derbiji. Kad su se igrale takve utakmice, i gledatelja bi bivalo više. Prosječnom ljubitelju nogometa nekada se teško opredijeliti za dolazak na stadion kada su mu pritiskom gumba na daljinskom dostupne puno kvalitetnije lige.

Kada poraste ulog...

Kada i rezultatski ulozi na proljeće u ligi budu veći, logično bi bilo očekivati kojeg gledatelja više. Na proljeće je moguće uzbudljivije natjecanje, ali nažalost ne i puno kvalitetnije. Teško bi bilo pretpostaviti kako će se nakon zimske stanke premijerligaši tako jako igrački pojačati ili organizacijski posložiti pa ćemo gledati ukupno kvalitetniji nogomet. Prvenstvo je do sada po nekima moglo biti malo i dosadno. Naravno, to nije bio slučaj ako ste bili pristaša Zrinjskog. Navijači tog kluba imali su puno razloga za zadovoljstvo u ovoj sezoni. Zrinjski je jedno vrijeme bio tako dominantan da je već bio proglašavan za prvaka. Mostarci su gazili protivnike. Neke derbije Zrinjski je dobivao bez da mu je protivnik ozbiljno zaprijetio. Mostarska momčad igrala je nogomet na višoj razini, a kad je upala u krizu, bilo je to zato što igrači i struka bili ispod svoje uobičajene razine, a ne zato što je netko na jedan put bio bolji od njih. Mnogi su remi Zrinjskog u Tuzli sa Slobodom (3:3) ocijenili kao neuspjeh, a plemići su u prvih 50 minuta te utakmice igrali svoj najbolji nogomet. Rekli bi neki kako je to samo “stvar glave”... Pored borbe za vrh mogli bismo pratiti i brutalnu borbu za ostanak. Na proljeće bi nogomet u BiH mogao biti zanimljiviji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije