Liga 12

Lideru žele zagorčati život

BiH,28.11.2015.Mostar ,Dvorana Bijeli brijeg,  Student - Siroki Photo:Stojan Lasic
19.12.2015.
u 07:00

Ovog vikenda igra se nekoliko vrlo zanimljivih susreta 13. kola Lige 12 prvenstva košarkaša BiH

Najzanimljiviji susret 13. kola prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine igrat će u dvorani na Pecari u Širokom Brijegu Široki i vodeća momčad Lige 12 Spars iz Sarajeva.

Ove dvije momčadi dobri su znanci u bh. natjecanjima u posljednje dvije godine. U tim susretima kada su se igrali susreti u Ligi 12. Spars je bivao bolji, no, kada su se borili za naslov prvaka, kada je bilo biti ili ne biti, Široki je redovito bivao bolji. Međutim, Širokobriježani Sparsima i večeras žele "zagorčati život".

'Papirnati' favoriti

Trenutačno obzirom na položaj na ljestvici, sarajevski klub je i 'papirnati' favorit u večerašnjem susretu. No, unatoč tome, u taboru Širokog su uvjereni kako prvo mjesto na kojem se trenutačno nalaze Sarajlije nije jamstvo uspjeha u večerašnjem susretu na Pecari.

Ako Širokobriježani odigraju borbeno i angažirano, i jači protivnik od Sparsa teško da bi slavio na Pecari.

U svakom slučaju, bit će to zanimljiv susret gdje se pobjednik susreta neće znati do samoga kraja, tako je uostalom bilo puno puta na međusobnim susretima spomenutih dviju momčadi.

U Mostaru šestoplasirani sastav lige Student domaćin je Kaknju. I jedna i druga momčad apsolutni su hit ovogodišnje Lige 12. Student se nalazi na šestom mjestu ljestvice i ne odriče se visokih ambicija, plasmana u Ligu za prvaka Bosne i Hercegovine. Njihov trener Neven Nikolić istaknuo je kako se mnogo toga mora poklopiti da bi se taj cilj i ostvario. No, bez obzira Sejfić, Rizvić, Marković, Smolić aduti su Mostaraca u njihovoj nakani da upišu sedmu prvenstvenu pobjedu.

U Mrkonjić Gradu drugoplasirana Mladost domaćin je sve boljem Leotaru iz Trebinja.

Bez obzira što su Mrkonjićani bili bolji u prvom susretu u Trebinju, očekivat je izjednačen susret u kojem izrazitog favorita nema.

Zrinjski u Bijeljini

Zrinjski gostuje u Bijeljini kod bodovno izjednačenog Građanskog. Bijeljinci se nisu posebice iskazali kao domaćini i ako nastave u tom ritmu, Zrinjski je bliži pobjedi. Sloboda pod vodstvom trenera Borisa Džidića veliki je favorit u susretu protiv Varde. Višegrađani će pokušati pod vodstvom iskusnog i tek ustoličenog trenera Drage Karalića iznenaditi u Tuzli, ali objektivno košarkaši Slobode su bliži uspjehu. Debitant u Ligi Bošnjak domaćin je posljednjem Radniku koji je u dva posljednja kola uknjižio dvije pobjede. Morat će domaći igrači dobro zapeti ako žele pobijediti posljednju momčad u Ligi 12 Radnika iz Bijeljine.

Parovi 13. kola, 19. prosinca: Široki – Spars 18, Student – Kakanj 19, Građanski Bobar – Zrinjski 19.30, Bošnjak – Basket 18, Mladost – Leotar Swisslion (nedjelja) 19, Sloboda – Varda HE (nedjelja) 20 sati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije