demantirao napise

Lewandowski: Nikada nisam želio reći da je Messi neiskren

Robert Lewandowski
07.12.2021.
u 21:55

Ponajbolji napadač svijeta Poljak Robert Lewandowski demantirao je napise koji su obišli cijeli svijet, a prema kojima je izrazio sumnju u iskrenost komentara Lionela Messija izrečenih prošlog tjedna na dodjeli "Zlatne lopte", gdje je Argentinac rekao da je poljski nogometaš zaslužio dobiti tu nagradu za prošlu godinu.  

"Prošle godine, svi su bili složni oko toga da je on uvjerljivi pobjednik. Nadam se da će mu dati Zlatnu loptu za 2020.", rekao je Argentinac u govoru nakon što mu je prestižna nagrada dodijeljena po rekordni, sedmi put.

Lewandowski je bio među favoritima za nagradu i ove godine u kojoj je od početka siječnja do dodjele nagrada u 42 nastupa za Bayern postigao 53 pogotka, uvjerljivo najviše od bilo kojeg drugog igrača iz klubova pet najboljih europskih liga. Pritom je srušio i dugotrajni rekord Gerda Muellera od 40 golova u jednoj sezoni Bundeslige, postigavši 41 pogodak u 29 prošlosezonskih bundesligaških nastupa. No, glasači su mislili drugačije.

"Osjećao sam tugu. Ne mogu to poreći. Ne mogu reći da sam bio sretan. Upravo suprotno, bio sam tužan", izjavio je Lewandowski za poljski "Kanal Sportowy" govoreći o ovogodišnjem izboru za Zlatnu loptu.

"Sama činjenica da sam se uspio boriti s Messijem, pokazuje koju sam razinu uspio dostići. Nije mi previše stalo do nagrade za 2020. Želio bih da su njegove riječi bile iskrene i izraz poštovanja velikog igrača, a ne samo prazne riječi", navodno je u istom razgovoru rekao najbolji poljski nogometaš.

No, Lewandowski to demantira.

"Moja izjava, koju sam dao za poljsku televiziju, krivo je interpretirana. Nikada nisam želio reći da riječi Lionela Messija nisu ozbiljne ili iskrene. Upravo suprotno, bio sam vrlo dirnut Messijevim govorom u Parizu, u kojem je izrazio svoje mišljenje da sam ja zaslužio Zlatnu loptu za 2020. Samo sam želio reći da bih bio sretan kad bi netko čuo Messijeve riječi", pojasnio je Lewandowski i dodao:

"Poštujem i cijenim Lionela Messija iznad svega i još jednom mu čestitam na Zlatnoj lopti za 2021."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?