PREBOLIO OBJE BOLESTI

Legendarni srpski trener: Koronu u usporedbi s leukemijom nisam ni osjetio

GIANNI SCHICCHI/IPA/PIXSELL
09.09.2020.
u 17:43

- Nisam jedan od onih koji govore da virus ne postoji ili da je samo prehlada. Broj hospitaliziranih i umrlih govori o ozbiljnosti i da je virus sada opasniji. Veliko je nepoštovanje reći da Covid nije opasan virus zbog onih koji su u ovom periodu izgubili svoje najmilije - priznaje Mihajlović.

Strašna je vijest prije otprilike dva tjedna pogodila nogometni svijet kad se obznanilo da je srpski stručnjak i legendarni nogometaš Siniša Mihajlović (51) pozitivan na koronavirus. To ovako vjerojatno ne bi zvučalo kao opasna situacija, no budući da je samo nekoliko mjeseci ranije prebolio leukemiju bio je u skupini izrazito rizičnih slučajeva.

U Italiji su mnogi ljudi koji su prošli pakao leukemije te potom dobili koronavirus ili bili među onim teškim slučajevima u bolnicama ili tragično preminuli. Na svu sreću, Mihajlović je prebolio i koronavirus te se osjeća potpuno spremno za povratak u klub kojeg trenutno vodi, talijanskog prvoligaša Bolognu.

- Nakon onoga što sam prošao od srpnja do siječnja, šest mjeseci borbe protiv leukemije, s tri hospitalizacije, kao i velikog broja kemoterapija i transplantacije koštane srži, Covid-19 mi je bio kao ispijanje čaše vode. Bio sam asimptomatičan i nisam osjetio ništa - rekao je Mihajlović za talijanske medije.

Mihajlovića su zarazila njegova djeca nakon što su virus pokupila u noćnim klubovima. Bez obzira što je on prošao vrlo dobro s virusom, upozorava da to nije stvar za bilo kakvu šalu ili olako shvaćanje.

- Nisam jedan od onih koji govore da virus ne postoji ili da je samo prehlada. Broj hospitaliziranih i umrlih govori o ozbiljnosti i da je virus sada opasniji. Veliko je nepoštovanje reći da Covid nije opasan virus zbog onih koji su u ovom periodu izgubili svoje najmilije - priznaje Mihajlović.

Tijekom borbe s leukemijom Mihajlović nije napuštao svoju funkciju trenera već je putem videopoziva i videoanaliza vodio momčad. Sad će se konačno moći vratiti u puni pogon, a na klupi Bologne bit će već 20. rujna kad je na rasporedu prvo kolo talijanske Serie A u kojem igraju protiv Milana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije