ZIDANEOVO OTKRIĆE

Legenda se poklonila Kovačiću: Znalac Mateo baš je igrač po mom ukusu

Reuters/PIXSELL
08.03.2018.
u 08:00

– Igrao je umjesto dva najbolja vezna igrača na svijetu (Modrića i Kroosa), a nije se ni oznojio. Bio je sjajan.

Oprečne su recenzije Kovačićeve prezentacije na Parku prinčeva. I dok Realovi navijači slave Matea smatrajući ga jednom od ključnih poluga grandioznog trijumfa nad francuskim prvakom, dva specijalizirana nogometna portala, Sofascore.com i Whoscored.com, tretirali su ga kao najneraspoloženijeg Zidaneova čovjeka u Parizu, s ocjenom 6.4. 

S Otoka pak dolazi jedna sasvim drukčija recenzija. Stručni televizijski komentator Rio Ferdinand zapljeskao je Mateovu remek-djelu. 

Nije se ni oznojio 

– Igrao je umjesto dva najbolja vezna igrača na svijetu (Modrića i Kroosa), a nije se ni oznojio. Bio je sjajan. Ima nešto oko tog Reala. Neki igrači, čim dođu na veliku pozornicu, preko noći proigraju – komentira Matea Kovačića legenda Manchester Uniteda i tako možda potvrđuje tezu još jedne nogometne legende, Luisa Suareza.

Taj je slavni interovac 2015. godine, prilikom odlaska Matea iz redova nerazzurra u Madrid, zavapio da je “ovo trenutak za kojim ćemo duboko žaliti, jednako koliko i za onim kad smo 2001. godine pustili Pirla da ode u Milan”. 

Bi li Mateo Kovačić doista postao Interov “novi Pirlo”, nismo imali priliku doznati, ali zato polako ali sigurno doznajemo da Luka Modrić dobiva dostojnog zamjenika; i u Real Madridu i u reprezentaciji. Kad već nižemo mišljenja legendi, okrenuli smo i broj Safeta Sušića u Parizu. Mitska pojava na PSG-ovu nebu, najbolji nogometaš koji je ikada zaigrao na Parku prinčeva također je preksinoć vidio Kovačića u top-izdanju. 

– Volim takve igrače, znalce, tehnički jake, dobrog pasa, koji ne gube lopte. Nije Mateo slučajno u Realu, niti je slučajno upao u momčad za ovu utakmicu. Uopće to ne bih nazvao Zidaneovim rizikom. Trener Reala nije želio koristiti nedovoljno oporavljene Modrića i Kroosa i dao je povjerenje Kovačiću, što mu se sto posto isplatilo. Zidane očito u Mateu ima igrača na kojeg se u svakom trenutku može osloniti – kaže Sušić. 

Što vas je impresioniralo u izvedbi Real Madrida? 

– Tehnička superiornost u odnosu na PSG. Lakoćom su iznosili loptu iz zadnje linije i bez problema dolazili u opasnu zonu. Izgubili smo jako malo lopti – ističe Sušić. 

Očekivao jači otpor

Je li vas PSG ipak razočarao u obje utakmice? 
– Nije me iznenadio ovakav ishod budući da je Real, kada ima dva pogotka prednosti, izuzetno teško eliminirati. Međutim, očekivao sam jači otpor Parižana, kojima ne može biti opravdanje što u uzvratu nisu imali Neymara. Pa ni Real nije imao zdrave Modrića i Kroosa. PSG u dvije utakmice gotovo nije imao raspoloženog igrača, osim Rabiota u Madridu i vratara. A to je ipak premalo da bi se izbacilo Real – nastavlja Sušić. 

Neuspjeh će platiti trener Unai Emery? 
– Uvijek je trener taj koji mora preuzeti odgovornost, premda ne znam koliko je trener kriv što su najbolji igrači tako podbacili. Sigurno je da vlasnici nisu zadovoljni jer cilj PSG-a bio je najmanje polufinale Lige prvaka, a otkad su Katarci preuzeli klub, nikada nisu otišli dalje od četvrtfinala – zaključio je Sušić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije