Jedan je Buffon

Legenda postaje član 'najljepše nogometne priče': Želi i na 6. Svjetsko prvenstvo

Gianluigi Buffon
17.04.2021.
u 11:54

Gianlugi Buffon će po drugi put napustiti Juventus. To je vijest jutra u talijanskim medijima. Supermen želi braniti i izboriti poziv na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Buffon je živi simobol torinske Stare dame, piše sportsport.ba. Ostao je u torinskom klubu kada je bio na vrhuncu slave i to nakon osvojenog Mundijala. Mogao je birati gdje otići, ali je ostao u Juventusu koji je izbačen u Seriju B.

Prvi put je napustio Staru damu prije tri godine kada je otišao u PSG, ali se vratio nakon svega jedne sezone. Drugi put bi isto mogao uraditi za nekoliko mjeseci. Ovaj put bi ostao u Italiji.

Naime, talijanski mediji bruje o dogovoru Buffona i Atalante, najljepše nogometne priče u Europi, tima koji sa skromnim proračunom i plaćama prkosi mnogo bogatijim i prikuplja simpatije.

Iako ima 43 godine Buffon je i ove sezone na nekoliko nastupa pokazao da je i dalje vrhunski brani, a cilj mu je da 2022. godine zaigra na Svjetskom prvenstvu u Kataru, što bi mu bio šesti Mundijal u karijeri.

Prvi kontakt s Atalantom je već uspostavljen. Tim iz Bergama bi trebao prodati Sportiella i Gollinija kojeg silno želi Roma, dok bi sljedeće sezone tandem golmana trebali činiti Buffon i mladi Carnesecchi koji bi se vratio s posudbe iz Cremonesea.

Legendarnom Talijanu ugovor s Bianconerima ističe na kraju sezone. Želi igrati u Ligi prvaka i želi više prostora. Zadovoljio bi se i minimalnom plaćom jer je za 25 godina koliko mu traje karijera zaradio sasvim dovoljno.

Buffon je karijeru počeo u Parmi, a u Juventus je stigao 2001. godine za tada ogromna 54 milijuna eura i dugo vremena je bio najskuplji golman svijeta. Legenda i najljepša nogometna priča Starog kontinetna čini se kao idealan spoj za završetak jedne zaista vrhunske karijere.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije