ženski nogomet

Kvesić: Još samo da cure "izbace olovo iz nogu", kad ne bude treme, bit će bolje

14.09.2015.
u 06:15

Gledatelje je posebice znanjem oduševila "maratonka" Julija Kvesić

Nakon dva gostujuća poraza u prvenstvu Prve ženske nogometne lige Federacij BiH (0:8 protiv Željezničara u Bosanskoj Krupi i 1:2 protiv Iskre u Bugojnu), nogometašice Širokoga Brijega dočekale su prvu pobjedu u ovoj sezoni, piše Večernji list.

Visoka pobjeda

Na Mostarskom blatu su u prvoj službenoj utakmici kući s 4:1 svladale Tomislav čije su igračice također pokazale solidno nogometno znanje:

- Curama je sve ovo novo, još imaju "olova u nogama". Kad nestane treme, bit će još bolje, kaže trener Ivan Kvesić koji je desetak mjeseci pripremao djevojke za službeno natjecanje. U međuvremenu su vrijedno trenirale i obično igrale međusobno, kaleći se i izgrađujući sustav igre i tražeći sastav:

- Vrijedno trenira 80 -ak djevojaka. Na ruku nam idu dobri uvjeti za rad i razumijevanje ljudi iz kluba, oko administrativnog dijela aktivnosti. Pri ruci je uvijek tajnik Dragan Soldo. Evo, čekamo novu sportsku opremu (trenirke, majice, putne torbe, štucne...) u koju je klub uložio blizu 12.000 KM, rekao nam je Kvesić.

Matea Pavković, Josipa Musa, Martina Vuletić, Ivana Mikulić, Slavica Glavota, Marijana Lasić, Matea Marušić, Katarina Ljubić, Julija Kvesić, Marijana Šakić, Marija Stojanović, Danijela Sabljić, Barbara Ljubić, Lea Lončar, Maja Šakić, Ana Šaravanja, Marija Ćavar, Ana Marija Bilać, Lucija Lovrić, Jelena Grbešić, Nikolina Čerkez, Gabrijela Ćuk, Jelena Ćavar, Dorotea Doris Marušić, Sara Zelenika i još čitav niz djevojaka jako su marljive na treninzima Širokog.

Ozljede

Trener Kvesić na kraju razgovora ističe:

- Mali je problem uskladiti radne i školske obveze s treninzima, ali snalazimo se. Dogode se ponekad i ozljede, kao protiv Tomislava. Matea Marušić je, nažalost, slomila ključnu kosti. Želimo joj što brži oporavak i povratak u igru. Sljedeću utakmicu igramo u Travniku protiv ekipe Ženskog nogometnog kluba Rosa Brandis. Nadamo se da će "gore" zaigrati i Jelena Milinović, pojačanje iz Nević Polja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije