UŽIVO OD 12 SATI

Kustić novi predsjednik, u HNS ulazi i Stipe Pletikosa

marijan kustić
29.07.2021.
u 12:06

Na današnjoj sjednici skupštine Hrvatskog nogometnog saveza dobit ćemo novog predsjednika, Davora Šukera naslijedit će jedini kandidat na izborima – Marijan Kustić. Skupštinu će otvoriti dosadašnji predsjednik Šuker, no nakon glasanja ostat će bez fotelje u kojoj je sjedio od svog prvog mandata 2012. godine.

Prema najavama, Kustićevo mjesto izvršnog direktora Saveza zauzet će dosadašnji predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza i bivši potpredsjednik Dinama Tomislav Svetina. Kako će se podijeliti ostale pozicije, tek ćemo vidjeti, a Stipe Pletikosa najvjerojatnije će postati tehnički direktor ili koordinator mlade i seniorske reprezentacije. Ulazak nogometaša koji ima 114 nastupa za vatrene sigurno je dobra vijest za hrvatski nogomet, ali i za imidž HNS-a u kojem zasad na funkcijama prevladavaju političari, a ne nogometaši.

Pletikosa je čovjek bez ijedne mrlje u nogometnoj karijeri, Marijan Kustić jako je pametno postupio što ga je pozvao u HNS. Time će sigurno udovoljiti i nogometnom jugu, koji je prijašnjih godina bio u ratu sa Savezom.

Poznato je i 16 kandidata za novi saziv Izvršnog odbora HNS-a. To su Đuro Bukvić, Nenad Črnko, Nenad Horvatić, Davor Ivić, Mato Kljajić, Ante Kulušić, Josip Kuterovac, Drago Lucić, Robert Markulin, Damir Mišković, Slavko Prišćan, Božidar Šikić, Ile Topuzović, Ante Vučemilović-Šimunović, Darko Raić-Sudar i Mario Smodlaka.

Budući da Izvršni odbor HNS-a uz predsjednika Saveza broji još 16 članova, izvjesno je da će svi kandidirani biti i izabrani te da će dobiti četverogodišnji mandat u vladi hrvatskog nogometa. U odnosu na prethodni saziv, u Izvršnom odboru tako više nećemo gledati Željka Biondića i Dubravka Galovića te Tomislava Svetinu koji kao novi izvršni direktor po statutu i ne može biti član IO.

Nova lica su Božidar Šikić, Darko Raić-Sudar i Mario Smodlaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije