nastupit će 17 reprezentacija

Krišto otvorila Europsko prvenstvo u boćanju u Grudama: Ovo je prilika i da predstavimo svoju kulturu, običaje, tradiciju...

03.10.2023.
u 22:08

Ovo nije samo športski događaj, ovo je prilika da predstavimo svoju kulturu, običaje i svoju tradiciju, identitet ovoga kraja i identitet hrvatskog naroda u BiH. Svim sudionicima ovog svečanog događaja želim puno sreće i uspjeha – poručila je Krišto.

U Grudama je večeras otvoreno Europsko prvenstvo u boćanju koje će trajati do 7. listopada, a na kojem će nastupiti 17 reprezentacija.

Nakon Europskog prvenstva 2002. i Svjetskog prvenstva 2007. godine Grude i Boćarski dom Biberon su ponovno domaćini velikog natjecanja u boćanju.

Europsko prvenstvo u boćanju svečano je otvorila predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

- Našim organizatorima i domaćinima želim čestitati na uspješnoj organizaciji ove športske aktivnosti. Doista, želim kazati da ovo nije samo športski događaj, ovo je prilika da predstavimo svoju kulturu, običaje i svoju tradiciju, identitet ovoga kraja i identitet hrvatskog naroda u BiH. Svim sudionicima ovog svečanog događaja želim puno sreće i uspjeha – poručila je Krišto.

Na Europskom prvenstvu u boćanju sudjeluju Hrvatska, Slovenija, Italija, Francuska, Monako, Slovačka, Portugal, Srbija, Njemačka, Švicarska, Bosna i Hercegovina, Španjolska, Nizozemska, Mađarska, Crna Gora, Turska i Estonija.

- Čast je i zadovoljstvo da vas pozdravimo iz Gruda. Od svih glavnih aktera, igrača, stožera, sudaca, sam danas čuo da su oduševljeni velikim gostoprimstvom, vrhunskom organizacijom i vrlo dobrom infrastrukturom. Hvala svima koji su doprinijeli ovome velikom događaju – rekao je Tomislav Ćurko, predsjednik Europske boćarske federacije te poželio sreću svim natjecateljima.

Organizator natjecanja je Boćarski savez Bosne i Hercegovine, uz veliku podršku svih boćarskih klubova u BiH, osobito BK Grude.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?