KARATE

Krešić: Biti drugi u Europi u jakoj konkurenciji je izuzetan uspjeh

Fena
09.06.2017.
u 12:53

Srebrenu medalju i dvije brončane osvojili su karatisti Federacije BiH na Regionalnom prvenstvu Europe koje je od 2. do 4. lipnja održano u Prištini, a osvajanje drugog mjesta u Europi je izniman rezultat, izjavio je trener juniorsko-kadetske reprezentacije FBiH Anto Krešić.

- Nakon uvrštavanja karatea među olimpijske sportove, poraslo je zanimanje za ovaj borilački sport, tako da je u Prištini nastupio veliki broj reprezentacija iz cijele Europe. Mnoge su nastupile u najjačim sastavima, jer su došli kako bi provjerili formu za naredne velike turnire, koji će se bodovati za Omladinske igre 2018.godine, ali i Olimpijske igre 2020.godine. Biti drugi u Europi u ovako jakoj konkurenciji je izuzetan uspjeh. Posebno nas raduje što je najveći broj reprezentativaca bio s područja Tuzlanske županije – izjavio je Krešić za Fenu.

Na putu do medalje reprezentacija Federacije BiH pobijedila je Švicarsku s 2:1, zatim drugu reprezentaciju Turske 2:1, dok je u finalu protiv prve reprezentacije Turske izborila 1:1, ali je zlato pripalo Turkinjama zbog više osvojenih bodova u prethodnim mečevima.

Boje juniorsko-kadetske reprezentacije FBiH koja se na natjecanju u Prištini okitila srebrom, branile su Stefani Krešić (KK DO Tuzla), Dženana Šiljegović (KK Sensei Lukavac), Irma Rahmanović (KK Ilidža), Ema Nadarević (KK Regeneracija V. Kladuša) i Ema Selman (KK Omladinac Senica).

- Zadovoljna sam nastupom, organizacijom i ambijentom na prvenstvu. Nismo imali sportske sreće da završimo finale u svoju korist, jer nam je na putu bila regija iz Turske, koja je velesila u ovom sportu. Prošle godine sam također bila sudionik na Europskom prvenstvu za regije kao natjecateljica Tuzlanske županije i mogu reći da je ove godine konkurencija bila daleko kvalitetnija - kazala je Krešić.

Na istom natjecanju muška juniorsko-kadetska reprezentacija TK, koju je vodio Željko Zombra, osvojila je brončanu medalju, nakon pobjede protiv Kosova 2:0, dok su u polufinalu poraženi od turskog Marmara 3:1. U repesažu su predstavnici TŽ pobijedili Crnu Goru 2:0, te Makedoniju 3:2.

Brončanom medaljom okitila se i ženska juniorsko-kadetska reprezentacija TŽ koju je vodio trener Fikret Selman.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije