IZABRANA PONUDA

Kraj velike drame: Odlučeno tko je novi vlasnik Chelseaja!

29.04.2022.
u 19:13

Od četiri vrlo jaka konzorcija za novog vlasnika kluba izabran je američki milijarder Todd Boehly koji je već involviran u svijet sporta.

Konzorcij Todda Boehlyja kupit će Chelsea od Romana Abramoviča ekskluzvino je prenio BBC nakon što je Raine Group prihvatio ovu ponudu.

Nakon što je Roman Abramovič morao odstupiti s mjesta vlasnika Chelseaja zbog rata u Ukrajini i veza s Vladimirom Putinom, četiri velike ponude stigle su na adresu Raine Groupa koja je izabrala novog vlasnika kluba.

Kako ekskluzivno prenosi BBC, od četiri vrlo jaka konzorcija za novog vlasnika kluba izabran je američki milijarder Todd Boehly koji je već involviran u svijet sporta.

Boehly je vlasnik američkog bejzbol tima Los Angeles Dodgers te slavne NBA ekipe LA Lakers, a njujorška banka Raine Group ga je danas proglasila najpoželjnijim ponuđačem, što bi uskoro trebalo značiti i da postaje novi vlasnik Chelseaja, prenosi Klix.

Kako Abramovič nema pravo uzeti novac od prodaje, čitav proces je proslijeđen njujorškoj banci Raine Group koja je primila ponude i na kraju izabrala novog vlasnika kluba.

Zanimljivo, najpoželjnijim ponuđačem nije proglašen Jim Ratcliffe koji je ponudio više od pet milijardi eura za kupovinu kluba. Boehly je ponudio oko tri milijarde eura i po svemu sudeći to će biti dovoljno za kupovinu kluba.

Uz spomenutu dvojicu Boehlyja i Ratcliffea, u "ratu" za Chelsea bili su još Stephen Pagliuca i Sir Martin Broughton.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?