Izborna skupština NK Široki Brijeg

Kraj organizacijske “obezglavljenosti”

12.01.2017.
u 09:00

Nogometaši Širokoga Brijega prvi su od 12 premijerligaša počeli pripreme za novu sezonu, unatoč velikoj hladnoći. No, ono što prijatelje kluba s Pecare u ovom trenutku više zanima od rada “neposrednih proizvođača” su organizacijski problemi u kojima već dulje vrijeme grca Široki Brijeg.

Od odlaska Jelića - vakuum

Naime, nakon što je s mjesta predsjednika odstupio Mijo Jelić, koji je 20 godina s puno uspjeha vodio klub, koji je pod njegovom palicom dobio epitet “najorganiziraniji klub u BiH”, nastao je vakuum. Izbor novoga Upravnog odbora i drugih tijela čeka se već previše, kao i izbor prvog čovjeka kluba.

Za večeras je (18 sati), ne prvi put, zakazana Izborna skupština NK Široki Brijeg.

Krajnje je vrijeme

Predsjednik Skupštine Dario Knezović kaže da sigurno neće biti nove odgode. Poučeni ranijim iskustvima, ipak ćemo reći “vidjet ćemo”, uz opasku da je krajnje vrijeme da se Skupština ipak održi.

Jedan od razloga “žurbe” je što zbog nepostojanja predsjednika i drugih tijela u klubu nije poznato ni ono najvažnije – okvirni financijski plan za ovu godinu. Zato još nema očekivanih (nužnih) pojačanja, s kojima bi se Širokobriježani upustili u utrku za plasman u Ligu za prvaka te ostali i u utrci za Europu.

U ovom trenutku su sedmi, u minusu tri boda iza šeste Slobode i četiri boda iza Radnika i Krupe. Ipak, minus je dostižan, pod uvjetom da se momčad temeljito pripremi i pojača. U četiri preostala kola redovitog dijela prvenstva Široki igra kući protiv Radnika i Olimpika te u gostima kod Metalleghea i Sarajeva.

Prva pripremna utakmica zakazana je za 21. siječnja protiv Čapljine na Blatu, druga 26. siječnja, također na Blatu protiv Croatije (Zmijavci). Od 28. siječnja do 5. veljače Široki će boraviti u istarskom Novigradu, a nakon povratka nastaviti rad na kampu Musa – Karačić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije