Impresivno

Kovačić produljio hrvatski niz osvajača Lige prvaka

mateo kovačić
30.05.2021.
u 08:36

Mateo Kovačić je s Chelseajem prvak Europe. Hrvatski reprezentativac odigrao je posljednjih 15 minuta u pobjedi londonskog kluba u finalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja (1:0).

Kovačić je ranije osvojio tri uzastopna naslova prvaka Europe s Real Madridom, ali ni u jednom od tih finala nije dobio priliku dati svoj doprinos na travnjaku. Sada je prvi put zaigrao u finalnoj utakmici.

"Osvojiti Ligu prvaka je impresivno. S Real Madridom sam to ostvario tri puta, ali, nažalost, niti jednom nisam igrao u tim finalima. Unatoč tome, bio sam tamo. A ekipa je ta koja pobjeđuje. Pobjeđujemo i gubimo svi, kao ekipa. Nastup u finalu bi mi mnogo značio", izjavio je 27-godišnji Kovačić uoči finala, a trener Thomas Tuchel ispunio mu je želju i uveo ga u igru u završnici susreta.

Hrvatska još od 2013. svake godine ima osvajača Lige prvaka, a Kovačić je ovaj niz produljio i devetu sezonu. Prvo je Mario Mandžukić 2013. godine slavio s Bayernom, a nakon njega Luka Modrić s Realom i Ivan Rakitić s Barcelonom. Nakon toga su triput zaredom najbolji u Europi bili Luka Modrić i Mateo Kovačić pa je Liverpool s Dejanom Lovrenom prekinuo dominaciju Reala 2019. godine. Prošle godine je Ivan Perišić s Bayernom u finalu bio bolji od PSG-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije