jasna poruka

Kovač nahvalio Srbina kojeg želi u Bayernu

Niko Kovač
Getty Images
23.12.2018.
u 15:34

"Jović je jedan od najboljih igrača u Europi u svojem godištu. Postiže golove i lijevom i desnom nogom, glavom... Kompletan je igrač koji zna sačuvati loptu. Uz prirodni talent, potpuno se adaptirao na njemački mentalitet. Bude li pratio svoj put, postat će napadač svjetske klase", izjavio je Kovač

Luka Jović i dalje je apsolutni hit bundesligaške jesenske polusezone.

Eintrachtov napadač u žarište javnosti izbio je nakon što je 19. listopada u prvenstvenoj pobjedi nad Fortunom Düsseldorf (7:1) postigao čak pet pogodaka zbog kojih je postao prvi Srbin koji je zabio hat-trick u Bundesligi.

Također, sa samo 20 godina i 300 dana promovirao se i kao najmlađi nogometaš koji je postigao pet golova u bundesligaškoj povijesti.

U ovoj sezoni u 22 utakmice u svim natjecanjima strijelac je bio 17 puta. U Bundesligi (14 utakmica, 12 pogotka) prosječno zabija svakih 76 minuta.

U grupnoj fazi Europa lige - s Marseilleom, Lazijem i Apollonom - zabijao je, pak, u prosjeku svake 53 minute (6 utakmica, 5 pogodaka).

Osim Barcelone i Liverpoola, Luka Jović zanimljiv je i Bayern Münchenu, prenosi Index.hr. 

"Jović je jedan od najboljih igrača u Europi u svojem godištu. Postiže golove i lijevom i desnom nogom, glavom... Kompletan je igrač koji zna sačuvati loptu. Uz prirodni talent, potpuno se adaptirao na njemački mentalitet. Bude li pratio svoj put, postat će napadač svjetske klase", izjavio je Bayernov trener Niko Kovač na tiskovnoj konferenciji prije ligaškog ogleda s Eintracht Frankfurtom (18:30).

Niko Kovač već je prošle sezone surađivao s Lukom Jovićem u Eintracht Frankfurtu. Njemački mediji svojedobno su pisali kako je upravo Niko Kovač otkrio i stvorio trenutačno najučinkovitijeg strijelca njemačkog prvenstva.

Luka Jović i dalje je pod ugovorom s Benficom. S obzirom na dvogodišnju posudbu, do kraja aktualne sezone zadržat će se u Eintracht Frankfurtu koji ga planira otkupiti i kasnije dobro prodati, možda čak i Bayern Münchenu.

"Kvaliteta nam je uvijek potrebna", poručio je Niko Kovač i između redaka poslao jasnu poruku klupskom vodstvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije