pobjedili sa 25 razlike

Košarkaši BiH pregazili Mađarsku i izborili polufinale pretkvalifikacija za Olimpijske igre

košarkaši bih
Klix.ba
16.08.2023.
u 22:34

Sa svim svojim zvijezdama, reprezentacija BiH zaista danas nije imala nikakvih problema i upisala je jednu od najlakših pobjeda u svojoj povijesti.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pregazila je Mađarsku rezultatom 103:78 i tako se plasirala u polufinale pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

BiH je, nakon pobjede i poraza u prva dva kola turnira koji se igra u Gliwicama, imala sve u svojim rukama i odlučivala je o svojoj sudbini. Sa svim svojim zvijezdama, reprezentacija BiH zaista danas nije imala nikakvih problema i upisala je jednu od najlakših pobjeda u svojoj povijesti.

Od prve minute na parketu je "postojao" samo jedan tim, a to su bili izabranici Adisa Bećiragića. Već nakon tri minute imali su dvocifrenu prednost (16:3), pretežno na krilima raspucanog Džanana Muse koji je bio neuhvatljiv za mađarske košarkaše od samog starta, piše Klix.ba

Prednost u prvoj četvrtini se povećavala sve do 20 poena nakon uvodnih 10 minuta (36:16). Dominantna igra nastavila se i u drugoj četvrtini pa su bh. košarkaši prešli i granicu od 30 poena razlike u drugoj četvrtini. Na odmor se otišlo rezultatom 57:28 za BiH.

Ono što je pomalo iznenadilo, jeste da je izbornik Bećiragić ostavio najjači tim i u trećoj dionici, a to je donijelo prednost od čak 35 poena razlike.

Četvrta četvrtina bila je samo rutinsko odrađivanje posla. Za razliku od ranije periode igre, u ovom je izbornik pružio priliku i igračima koji su igrali manje, ali ni to nije utjecalo da se prednost istopi.

Najefikasniji u bh. timu bio je Džanan Musa sa 26 poena, 14 je dodao Amar Alibegović, a Jusuf Nurkić 12. Dvocifren je bio i Luka Garza s 10 poena.

Kod Mađara Zoltan Perl postigao je 21 poen, a David Vojvoda 17 poena.

Tako je BiH zauzela drugo mjesto iza Poljske u svojoj grupi i izborila je polufinale pretkvalifikacija za Olimpijske igre. Utakmica je zakazana za petak, a rival će biti reprezentacija Izraela.

Samo prvi tim, koji osvoji finale i cijeli turnir, izborit će plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre koje se naredne godine igraju u Parizu.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije