kvalifikacije za SP

Košarkaši BiH poraženi od Francuske

28.11.2017.
u 07:30

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Rouenu poražena od Francuske sa 84:65 (19:12, 20:22, 22:15, 23:26 ) u 2. kolu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. 

Nakon senzacionalne pobjede na početku kvalifikacija nad Rusijom, košarkaši BiH uvjerljivo su poraženi od  reprezentacije iz svjetskog vrha, iako su u prve dvije četvrtine bili ravnopravan protivnik. 

Na otvaranju susreta BiH je povela koševima Stipanovića i Gordića, što je bila i jedina prednost na utakmici.  Francuzi su serijom 9:0 brzo došli i do vostva nakon četiri izgubljene lopte i šest promašaja za tri boda bh. košarkaša, a prvi dio domaći su riješili u svoju korist sa 19:12. 

Najbolje razdoblje izabranici Duška Vojoševića odigrali su u drugoj četvrtini. Sa tri trojke Gordića i Miloševića na početku uspjeli su uhvatiti priključak i izjednačiti rezultat, ali je domaći tim ponovno došao do vodstva i na odmor otišao s pet poena prednosti. 

U trećoj dionici trojkom Atića ponovno su se košarkaši BiH vratili u igru, ali su Franzuci odgovorili i ponovno došli do osjetnije prenosti 49:40, a nakon nekoliko promašenih otvorenih šuteva bh. tima domaći su otišli na na 13 poena - 61:49.

Zadnju dionicu bh. košarkaši su otvorili s nekoliko tehničkih grešaka i isforsiranih šuteva, što su Francuzi kaznili i došli do 20 poena prednosti, koje su sačuvali do kraja. 

U bh. timu najefikasniji su bili Nemanja Gordić sa 16, Milan Milošević sa 15 poena i Andrija Stipanović sa 13 poena, a kod pobjednika Bouteille sa 12 poena.

Naredni susret košarkaši BiH igraju 24. veljače iduće godine kada dočekuju Belgiju, koja je danas u 2. kolu u gostima poražena od Rusije sa 76:69.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije