ABA liga

Klubovi mijenjaju igrače, trenere

29.11.2015., Dom sportova, Zagreb - ABA liga, 12. kolo, KK Cedevita - KK Partizan. Cedomir Vitkovac, Jacob Pullen. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/Pixsell
07.01.2016.
u 06:00

Kako se ulazi u posljednju trećinu njezinog natjecanja, sve više raste uzbuđenje u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi. Na vrhu se vodi borba za završno natjecanja gdje se vidno izdvojila četvorka - Budućnost, Cedevita, Crvena zvezda i Mega Leks. Nakon regularnog dijela, četiri najbolje plasirane momčadi igrat će doigravanje za pobjednika regionalne ABA lige. Finalistima  će biti osiguran nastup u Euroligi, dok će tri iza njih plasirane momčadi igrati u Eurokupu.  No, mnogo je više uzbudljivosti na dnu ljestvice. Kako će ove sezone ligu napustiti dvije najlošije momčadi, nemirnu završnicu lige očekuje veliki broj klubova.
 Petoplasirani MZT iz Skopja ima osam pobjeda, a tri kluba koja dijele posljednje mjesto - Partizan, Igokea i Sutjeska imaju dvije pobjede manje. Kako ne bi došli u tešku poziciju, u mnogim klubovima događaju se igračke i trenerske promjene. Jedini BiH predstavnik u tom natjecanju, Igokea, prije desetak dana smijenila  je trenera Željka Lukajića, a na klupu su vratili Dragana Bajića. Nakon još jednog domaćeg poraza klub je proglasio prekobrojnim Ćapina i Radenovića, te jednom šok terapijom iz jednog dosta letargičnog stanja pokušao izvući maksimum. Hoće li se Igokea izvući iz opasne zone, teško je reći. 
Za osam kola koliko je ostalo do kraja, mnogo se toga može promijeniti jer je čak deset klubova u opasnoj zoni bez ikakvog jamstva za siguran ostanak. Osim u Igokei, igračke i trenerske promjene dogodile su se u Partizanu, Ciboni. Zadar je doživio šest uzastopnih poraza, pa se i trofejnom mladom treneru Anti Nazoru stolica trese. Od iduće sezone, prema najavama,  regionalna ABA liga brojat će dvanaest klubova, najavljuje se i mogućnost pokretanja i druge regionalne ABA lige. No, sve ovisi o odnosima s FIBA-om pa nije isključena ni mogućnost drukčijeg raspleta i budućnosti regionalne ABA lige.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?