Dijete posuških roditelja

Klara Miličević pokorila je tenisku Švedsku do 14 godina - tamo je najbolja

20.03.2017.
u 08:00

Do Norrahammara, malog mjesta u južnoj Švedskoj, 150 km istočno od Göteborga, najlakše se stiže preko – Rakitna. Norrahammar je rodno mjesto Klare Miličević, buduće teniske zvijezde, tako će vam reći Šveđani. Na obitelj Miličević uputili su nas Tomislav i Mirko Barišić.

– Klara je nevjerojatno talentirana. Osvojila je sve moguće turnire u Švedskoj. Nastupa za njihovu reprezentaciju, a mediji često pišu o njoj – reče mi Tomislav Barišić, odnedavno prvotimac slovenskog nogometnog prvoligaša Celja i Klarin rođak. S njim i Miksom često u Me Gusti pretresam aktualne sportske teme.

Talentirane su i sestre

Tako su me povezali s Miličevićima u Norrahammaru, malom mjestu s pet tisuća stanovnika u općini Jönköping koja ukupno ima 150 tisuća stanovnika. Nakon nekoliko dana javio se Stipe, otac trinaestogodišnje Klare.

– Ne bih da sada ispadne da forsiram Klaru preko hrvatskih medija – pokušao me Stipe odvratiti od priče. Nakon uvjeravanja je pristao... A priča otprilike ide ovako:

– Klara je počela trenirati tenis sa šest godina. Do 13. godine manje je trenirala od ostalih vršnjakinja. Praktički se od jesenas počela ozbiljnije baviti tenisom. Ona je iznimno motivirana – počeo je Stipe Miličević.

Očito ima nešto u tom hercegovačkom teniskom genu jer su Klarine sestre Anna (21) i Emma (20) također igrale tenis.

– Emma je čak bila najbolja igračica u Švedskoj do 14. godine. Sada radi kao trenerica u našem klubu. Bila je veliki talent, no nije bila dovoljno motivirana. Također je osvojila SALK Open do 12 godina, 2007. Treća sestra Anna studira u Jönköpingu, a najesen će u Oslo na studij. Planira doći u Zagreb, također zbog školovanja – kaže Stipe.

Klara iza sebe ima brojne trofeje, medalje i pehare...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije